Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul suureneb juurdeehituse tulemusena ettevõtte koguvõimsus ja paraneb tootmisdünaamika. Üle viie miljoni euro suurust investeeringut toetas ka EAS tehnoloogia investeeringute meetmest, teatas Maag.

„Tegemist on pretsedenditu projektiga, kuna viimane võrreldavas suurusjärgus investeering Virumaa piimatootmise ettevõttesse tehti 1970. aastatel,” kommenteeris Maag Piimatööstuse juht.

Kõik kulutused seoses Rakvere tootmise integreerimisest Jõhvi moodustavad Noppeli hinnangul ligi seitse miljonit eurot.

Valdis Noppeli sõnul tuleb Jõhvi tehase juurdeehituse suurimateks plussideks pidada tootmise muutumist universaalsemaks ja multifunktsionaalsemaks.

”Saame tootesegmentide lõikes tegevusi paremini planeerida, reageerime turunõudlusele paindlikult ning oleme konkurentsivõimelisemad,” ütles Noppel. Ta lisas, et konkurents Eesti piimaturul on tihe ja tarbija hindab ning ostab vaid kõige paremaid tooteid.

Noppeli sõnul on Maag Piimatööstuse tootevalik väga lai ning ettevõtte tootearendus on eeskujuks teistele tööstustele.

”Oleme toonud esimesena turule uudseid tooteid nagu kodujuustu hapukoorega või leiva-pähklijogurti, mida teised piimatööstused nüüd samuti pakuvad,” tõi Noppel näite.

”Farmi kaubamärgi all pakume jätkuvalt mitmeid unikaalseid piimatooteid, nagu soolased kohupiimad sibula ja redisetükkidega või Eesti parima piimatoote preemia pälvinud köögitoorjuustu,” rääkis Valdis Noppel.