MG piima invest OÜ on 2. detsembril sõlminud ostu-müügilepingu Elvada OÜ ehk Tere ostuks.

MG on Tere omandamiseks asutatud eriotstarbeline äriühing, mille omanike struktuur langeb täpselt kokku AS-i Maag Grupp omanike struktuuriga ning seeläbi on tegemist AS Maag Grupp kontrolli alla oleva äriühinguga.

Oliver Kruudale kuuluv Tere kontsern on olulistes majandusraskustes. Konkurentsiametile esitatud teates kirjutatakse, et tehinguni viisid saneerimisel Tere ja tema pankrotistunud emaettevõtja Elvada finantsraskused, mis tingisid vajaduse ettevõtjale uue strateegilise omaniku leidmiseks.

Maag näeb Tere omandamises võimalust Farmi tegevuse laiendamiseks ja senisest oluliselt ulatuslikumalt piimatoodetega välisturgudele sisenemiseks. Farmile on tegevuse laiendamine strateegiliselt vajalik, et olla konkurentsivõimeline Baltikumis, Skandinaavias aga ka laiemalt. Täiendavalt võimaldab koondumine Tere taristu pinnalt taas-alustada erinevate piimapulbrite tootmist.

Tere on Maagi hinnangul olnud oma finantsprobleemide tõttu problemaatiline äripartner Eesti piimatootjatele, mistõttu on viimased olnud sunnitud müüma oma piima madalama hinnaga Lätti ja Leetu, mis on omakorda pärssinud oluliselt piimatootmist Eesti põllumajanduses. Kavandatav tehing elavdaks oluliselt Eesti põllumajandust ja sellega seotud ettevõtlust ning võimaldaks väärindada oluliselt enam Eesti põllumajanduses toodetud toorpiima ning parandada oluliselt Eesti piimatoodete ekspordi konkurentsipositsiooni.