Tegemist oli Oldsmobile F-88-ga, mis sarnaneb murrangulise Chevrolet Corvette’iga ning kuulub samasse „unistusauto” kategooriasse, teatab CNN.

Fiiberplastikust kere on kahekohaline ning masinal on 250-hobujõuline V-8 mootor.

Auto müüdi laupäeval Barret-Jacksoni korraldatud oksjonil Arizonas USA-s. Tegemist on kõige kõrgema hinnaga, mis auto eest oksjonil makstud on.

Varasem rekord oli kaks miljonit dollarit ja see püsis 15 aastat. Selline summa maksti välja Hispano-Suiza J12 Binder masina eest.

Oldsmobile oli nii kallis seetõttu, et enamik ta liigikaaslasi hävitati peale GM Motorama showd.

„Paljude autoajaloolaste hinnangul on see roadster Põhja-Ameerika autodisaini suurim saavutus,” ütles Craig Jackson, oksjonifirma juht ja kaasosanik.

Muude kallite ostude hulgas oli 1934. aasta Duesenberg Model J kabriolett kupee, mille hinnaks kujunes 2,75 miljonit. Autol on 265-hobujõuline R-8 mootor. Duesenberge tootis samanimeliste vendade poolt 1913. aastal asutatud firma ning tegemist on kõigi aegade luksuslikemate masinatega. Iga auto ehitati tellija eriprojekti järgi, kusjuures ostja sai valida nii materjalid, disaini kui isegi tehase, kus masin kokku pandi. Firma tootis kõige majesteetlikumaid ja võimsamaid limusiine autoajaloos.

1953. aasta Ferrari 250 Mille Miglia Berlinetta müüdi 1,43 miljoni dollari eest. Tegemist on 12-silindrilise võidusõiduautoga, mis oli prototüübiks paljudele järgnevatele ralliautodele. Oma nime sai ta 1952. aastal Euroopa Mille Miglia rallisõidu võitnud mehe järgi.

1962. aasta Aston Martini DB4 GT, varasem Bondi-auto, müüdi 2,7 miljoni dollariga. Itaalia disainiga Briti sportautol on 350 hobujõudu ja 3,7-liitrine mootor.

Muuhulgas müüdi oksjonil ka 1962. aasta Lincoln Continental Bubbletop limusiin 632 500 dollari eest. Tegemist on president John F. Kennedy ametiautoga, milles on sõitnud nii Jacky O, paavst Paulus VI, Apollo Kuul käinud kosmonaudid kui hilisem president Lyndon Johnson.