Samal nädalal, mil Lionel Messi nimetati maailma kõige kallimaks sportlaseks maailmas hinnalipikuga 260 miljonit dollarit, läksid liikvele jutud, et Messi võib oma kauaaegsest kodumeeskonnast Barcelonast lahkuda. Kui see tehing teoks peaks saama, oleks see kõigi aegade kalleim üleminek.

Kuigi Messi on hullumeelselt rikas ja populaarne, on ta ometi üks spordimaailma kõige privaatsemaid inimesi. On teada, et ta sõidab 200 000 dollarit väärt autoga ja elab uheks majas, kuid ülejäänu on avalikkuse jaoks endiselt saladus.

Ta teenis eelmisel aastal kokku 41,3 miljonit dollarit

Pärast uue lepingu allakirjutamist on ta nüüd maailma kõrgeimalt makstud jalgpallur 27 miljoni dollariga.

Umbes sama palju teenib ta juurde väljaspool jalgpallistaadionit – 21,5 miljonit dollarit.

Tema kõige suurem sponsor on Adidas, mis maksab Messile 4 miljonit dollarit aastas.

Lisaks on Messil lepingud selliste firmadega nagu Gillette, Samsung, Gatorade ja veel terve rida teisi.

Messi on Barcelona jaoks nii väärtuslik mängija, et kui ta peaks kunagi lahkuma, peab ostjaks olev klubi tema eest välja käima 340 miljonit dollarit.

Messi on maailma üks enim eraelu privaatsust järgiv sportlane. On teada vaid mõned üksikud märgid, mis annavad tunnistust sellest, et mees teenib 50 miljonit dollarit aastas.

Näiteks on teada, et ta sõidab 240 000 dollarit maksva sportautoga Maserati GranTurismo MC Stradale.

Messil on suur maavaldus Barcelona külje all, kus lisaks tema enda perele on ka tema lähisugulaste kodu.

Messi on alles hoidnud ka oma lapsepõlevkodu Argentinas, kuigi praegu perekoda seal enam ei ela.

On teada, et aeg-ajalt armastab ta kaugematesse sihtkohtadesse saabuda eralennukiga.

Messil on juba pikka aega tüdruksõber, kaunitar Antonella Roccuzzo. Mõlemad kasvasid ühes ja samas linnas ning nende perekonnad käivad tihedalt läbi.

Paaril on poeg Thiago.

Messi buutsadele on kirjutatud tema poja nimi.

Messil oli neljasilma kohtumine paavstiga, kes on suur jalkafänn.

Messi andis nõusoleku, et tema vasakust jalast tehakse kullast koopia. Skulptuur kaalus 25 kilogrammi ja müüdi 5,25 miljoni dollari eest maha, et toetada Jaapani tsunamis kannatanuid.
Erinevalt teistest maailma sportlastest ei ole Messi huvitatud sellest, et isiklikku elu brändi osaks teha. Näiteks on tema Instagram totaalselt ilmetu.

Kuna Messi elust väljapool jalgpalliplatsi pole midagi eriti teada, fokusseeruvad pilgud tema briljantsele tegutsemisele väljakul.

Erinevalt oma peamisest rivaalist Cristiano Ronaldost antaksegi Messile hinnanguid kui jalgpallurile, mitte kui isikule.