Thunberg postitas õnnitlejate tervitamiseks sotsiaalmeediasse pildi iroonilise kaastekstiga: "Tänan kõiki heade soovide eest! Täna õhtul leiate mind kohalikus pubis, kus ma avalikustan kõik saladused ning suure vandenõu kliima- ja koolistreigi teemal ning kurjad jõud ei saa mind enam kontrollida! Lõpuks olen ma vaba!"

Pildil kandis ta särki kirjaga "Lameda Marsi kogukond", mis heidab tõenäoliselt nalja lameda maa uskujate üle.

Postitus oli ilmselgelt mõeldud vastuseks igasugustele vandenõuteooriatele, millega soovitakse Thunbergi aktivismi ja ülemaailmset tuntust pisendada.

Thunbergil on noorest east hoolimata ette näidata palju saavutusi. Forbes valis ta äsja kolmekümne alla 30-aastase sotsiaalse ettevõtlusega maailmapäästjate hulka. Sel suvel pälvis ta humanitaarorganisatsioonilt Calouste Gulbenkiani sihtasutus auhinna Prize for Humanity, milleks oli miljon eurot. Raha annetas ta keskkonnaorganisatsioonidele.

Thunberg on esitatud kahel korral ka Nobeli rahuauhinna kandidaadiks. Nobeli auhinda ei ole ta (veel) võitnud, küll aga sai ta eelmisel aastal nn alternatiivse Nobeli auhinna. Sellega kaasnenud 100 000 euro eest lubas ta asutada keskkonnateemadega tegeleva MTÜ, mida tal oli oma sõnade järgi vaja selleks, et jagada raha läbipaistvalt.