Gatesil on kolm last, 20-aastane Jennifer, 17-aastane Rory ning 14-aastane Phoebe. Nende isa on võimas mees. Ta teenis eelmisel aastal ühe tunniga sama palju raha kui enamik inimesi oma eluaja jooksul suudab kokku ajada. Täpsemalt umbes 1,38 miljonit dollarit tunnis. Laste jaoks on selline isa kahtlemata loteriivõit. Sellise varanduse pärimine aitaks muretult ära elada mitu elu. Bill Gates tegi aga hiljuti avalduse, et jätab suure osa oma rahast Bill ja Melinda Gatesi Fondile, mis rahastab tervishoiu- ning haridusprojekte üle maailma. Vaid väike osa varast läheb lastele.

„See ei ole neile hea, kui nad saavad suure summa, sest see takistab neil tegemast seda, mida nad muidu teeks, et luua oma teekonda. See raha on mõeldud selleks, et aidata kõige vaesemaid inimesi,” ütles ta.

Gatesi sõnul tema lapsed mitte ainult ei mõista tema otsust, vaid on isa üle uhked. Oma lastele kingib Gates väga hea hariduse, et aidata neil alustada oma eluga.

See ei tähenda muidugi, et Gatesi lapsed vaeseks jäävad. „Meie lapsed saavad väga hea hariduse ja veidi raha, et nad ei peaks kunagi muretsema, aga neil on siiski oma karjäärid,” selgitas Gates.

Hea lugeja, mida sina sellisest otsusest arvad?