2011. aastal loodab Tallinna Sadam teenindada kokku 300 kruiisilaevakülastust, mis peaks tooma Tallinna ning Saaremaale kokku üle 420 000 kruiisituristi. Hooaeg kestab 4. oktoobrini. Saaremaad külastavad kruiisilaevad sel aasta 13 korda, kümnel korral silduvad nad Saaremaa sadamas.

Kümme kruiisilaeva külastavad Tallinna sel aastal esimest korda, nende hulgas on näiteks Costa Cruises'i laev Costa Passifica, Aida Cruises laev Aidasol, aga ka Cunard Line'i laev Queen Elizabeth. Viimane peatub Tallinnas kolmel korral.

Läänemerele on tulemas ka teisi uusi kruiisioperaatoreid: Seadream Yacht Club külastab oma luksusliku kruiisijahiga Läänemerd, sealhulgas nii Tallinna kui Saaremaad.

Esimest korda saab sel aastal Tallinna Sadamast ka nõnda nimetatud „turnaround“ sadam ehk kruiiside algus- ja lõpp-punkt. Kruiisifirma Happy Cruises pakub esmakordselt kruiise Läänemerel ning teostab oma laeva Gemini reisijate vahetuse just Tallinnas. Hispaanlastest kruiisituristid saabuvad Tallinnasse ja lahkuvad Tallinnast lennukitega viiel korral suve jooksul.

Saaremaale on 2011. aastal oodata 13 kruiisilaevakülastust ligi 8000 kruiisituristiga. Saaremaale tulevad sel hooajal seitse erinevat kruiisifirmat kaheksa erineva laevaga, millest nelja firma laevad peatuvad Saaremaal esmakordselt. Esimene laev - Fred Olsen Cruises`i Balmoral - saabub Saaremaa sadamasse 17. mail.