Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland ja UBS alustasid sel nädalal Suurbritannia finantsjärelevalvega FCA kokkuleppe sõlmimiseks konsultatsioone, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Majanduslehe allikad hindavad trahvisumma suuruseks 1- 1,5 miljardit naelsterlingit. See tähendab, et iga pank peab maksma vähemalt 200 miljonit naela.

Sky Newsi allikad teatasid, et trahvisumma ulatub koguni 2 miljardi naelani, kuid Financial Timesi allikate kinnitusel on see liiga suur ega arvesta 30-protsendilist soodustust, mida FCA vabatahtliku kokkuleppe korral pakub.

Pangajuhid soovivad järelevalvega võimalikult kiiresti kokkuleppe sõlmida, et vältida Libori manipulatsiooniga kaasnenud aastatepikkust protsessi. (Libor on intressimäär, millega pangad saavad Londoni pankadevahelisel turul omavahel raha laenata. Seda peetakse lühiajaliste laenude hinnastandardiks-toim.)
„Me peame sellest õppima ja edasi liikuma,“ lausus üks valuutakursside manipuleerimisega seotud panga tippjuht The Wall Street Journalile.

Liboriga manipuleerimise skandaal lahvatas 2012. aastal ning protsess kestab veel siiani. See juhtum on tugevalt kahjustanud Briti Barclays panga mainet.

Valuutaturu päevakäivete mahuks hinnatakse 5,3 triljonit dollarit. Turumanipulatsioonide uurimisega alustati aprillis ning sellega seoses on tänaseks töö kaotanud juba 30 valuutakauplejat.