General Electric (GE) sai neljandat aastat järjest Financial Times’i ja PricewaterhouseCoopers’i poolt koostatud maailma enim respekteeritud firmade pingereas esimese koha. GE endine tegevjuht Jack Welch säilitas ka sellel aastal kõige enam hinnatud firmajuhi positsiooni.

Sel korral valisid 914 firma tegevjuhid 65 riigist välja firmad ja firmajuhid, keda nad enim respekteerivad ja andsid tehtud valikule ka põhjenduse. Sellel aastal oli uuringusse lisatud küsimus väärtuse loomise ja keskkonna eest vastutamise kohta.

Soome firma Nokia on seitsmes - see on esimene kord viimase kahe aasta jooksul, kus Euroopas baseeruv firma jõudis TOP 10-sse.

”Sel aastal osalesid esimest korda oma arvamusega üheksa Eesti tippjuhti. Samuti on hea meel tõdeda, et mitmeid meile tuntud Skandinaavia ettevõtted nagu Nokia ja Skanska on parandanud oma positsioone edetabelites,” ütles PricewaterhouseCoopers’i ärikonsultatsioonide osakonna juhataja Hanno Lindpere.

Uurimuse toimetaja Rhys David kommenteeris: ”Aktsionäridele väärtuse loomine, loodusvarade efektiivne kasutamine ja klientide rahulolu kindlustamine on tänapäeval firmajuhtide töös olulised komponendid. FT/PricewaterhouseCoopers uurimus pakub väärtuslikku ülevaadet selle kohta missugused firmad üldise, mitte ainult teiste firmade juhtide, arvamuse kohaselt seda teevad.”

EPL

kõige enam respekteeritud firmade TOP 10:

1. General Electric (USA)

2. Microsoft (USA)

3. IBM (USA)

4. Sony (Jaapan)

5. Coca-Cola (USA)

6. Toyota (Jaapan)

7. Nokia (Soome)

8. Wal-Mart (USA)

9. Intel (USA)

10. Citigroup (USA)