Eestit külastasid hiljuti USA kaevandusmasinate tootja Caterpillari (CAT) esindajad, et näha, mida Eesti Energia siinmail teeb. CAT-i inimesed soovisid õppida tundma Enefiti meetodeid, et muuta oma tooteid võimaliku Enefiti Utah’ projekti jaoks, kirjutab ettevõte oma uudiskirjas.

Lisaks Enefiti tööprotsessidega tutvumisele, vaadati ka seda, mida on ettevõte teinud kaevanduste ja tehaste lähedal asuvate kogukondade heaks.
Ühe CAT-i meeskonnaliikme sõnul oli kõige huvitavam näha endisi kaevandusalasid taastatud kujul.

„Ei olnud võimalik teha vahet neil aladel, mida juba oli kaevandamiseks kasutanud ja neil, mida alles plaanitakse kasutusele võtta. Väljaspool aktiivset kaevandamispiirkonda ei olnud märkigi sellest, et ka selle ümber on kunagi töid tehtud,“ vaimustus jänki.

Eesti Energia tegevust reklaamivas uudiskirjas öeldakse muuhuolgas, et Ida-Virumaa kaevanduspiirkonna elusloodus on rikkalik, inimesed püüavad kaevanduste lähedal asuvatest veekogudest kala ja, mis CAT-i seltskonda olla eriti üllatanud, Virumaa metsades kõndinud isegi karu ringi.

Naftarikka USA alamate sõnul olevat nende riigi põlevkiviprojektid ülisuur võimalus ja nad ootavat väga Utah’ projekti raames koostööd Enefitiga.