Maailmapank langetas globaalse kasvuootuse varasemalt 3,2 protsendilt 2,8 protsendile. Arenevate turgude kasvuprognoosi langetati varasemalt 5,3 protsendilt 4,8 protsendile. Rikaste ehk arenenud riikide kasvuks oodatakse nüüd 1,9 protsenti varasema 2,2-protsendilse ootuse asemel.

Pank tõdes poolaasta globaalses majandusväljavaadete raportis, et USA halb ilm, pinged Ukrainas, tasakaalustamatused Hiinas ning arenevate riikide, näiteks Türgi poliitilised pinged pidurdavad loodetud kasvu kiirenemist.

Maailmapank utsitas ka riike vajalike reformidega edasi liikuma, sest vastasel juhul kasvu tagada ei suudeta.

"Eelarvepoliitika karmistamine ning struktuurireformid on vajalikud, et parandada 2008.aasta finantskriisi tagajärjel muutunud olukorda," märkis Maailmapanga vanem asepresident ning peaanalüütik. Kaushik Basu. "Lühidalt, praegu on aeg valmistuda uueks kriisiks," tõdes ta Maailmapanga teates.

Maailmapanga president Jim Kim tõdes, et erilist pettumust valmistab fakt, et juba kolmandat aastat jääb arenevate turgude kasv allapoole viie protsendi piiri. See aga tähendab, et arenevates riikides täielikku vaesust 2030. aastaks oluliselt vähendada, kukub läbi, kirjutab The Guardian.