Kui 2008. aasta esimesel poolel näitasid Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika (EMEA) veel tagasihoidlikku kasvu, siis nüüdseks on olukord märkimisväärselt muutunud. Esmakordselt nelja aasta jooksul on märgata vakantsuse kasvu, mis on eriti terav Lääne-Euroopa riikides.

Kesk-Idas püsib langustrend. Ainsana suudab veel vakantsuse määra madalal ja üürihinda kõrgel hoida Lõuna-Aafrika.

Ehitusmahu osas on maailmas juhirollis Dubai, kus on praegu valmimas ligi neli miljonit ruutmeetrit äripinda.

Teistest EMEA regiooni linnadest on suurimad arendajad Pariis, Moskva, Peterburi, Kiiev, Doha, Sofia, London City.

Paljude piirkondade üüriturul on hinnad langustrendis, London City langetas hindu 6,8%, Pariis 5,2%, Frankfurt 7,4%, samal ajal kui näiteks Abu Dhabi, Bratislava, Doha, Dubai, Kiiev, Moskva, Peterburi ja Varssavi võivad uhkustada ligi 10% kõrgema hinnaga kui 2007. aasta lõpus.

Ameerika ärikinnisvaraturg on nõrgenenud alates 2008. aasta algusest, kui vabade pindade hulk hakkas suurenema ja kehv majandusolukord peegeldus üürihindades. Turul on suur pakkumine, mis hakkab vähenema alles 2009. aasta teisel poolel, samamoodi ei ole nõudluse kasvu oodata enne järgmist aastat. Üldist turu paranemist saab oodata alles pärast finantsturu stabiliseerumist.

Kogu Lõuna-Ameerika piirkond võib aga veel uhkustada vähese vakantsusega ja kõrgete üürihindadega.

Üldkokkuvõttes on Aasia–Vaikse ookeani regiooni ärikinnisvaraturul läinud tunduvalt paremini kui Ameerika ja Euroopa omal. Aasta esimesel poolel vähenes investeeringute maht eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes 60%. Sinna hulka on arvestatud ka Aasia–Vaikse ookeani regiooni tulemused, mis näitavad kasvutrendi. Jaapanis näiteks kasvas büroopindade tehingute maht 103%, Hongkongis 86%, Singapuris 58%. Euroo­pas tegid tugeva languse läbi Saksamaa, Inglismaa ja Prantsusmaa, Londonis näiteks vähenes tehingute maht 64%.