„Juba otsitakse korterit ka sügiseperioodiks. Prognoosida võib, et sel aastal tuleb aktiivne suveperiood,” usub Uus Maa Kinnisvarabüroo atesteeritud kinnisvarakonsultant Kristina Sõmerik paremate aegade algust, kirjutab ehitusuudised.ee.


Tallinna elamispindade üüriturg on väga aktiivne ja seda juba viimased kolm nädalat. Inimesed jälgivad paralleelselt müügikuulutusi ja üüripakkumisi ja huvi on mõlemal suunal suur, tõdes ta.


Võrreldes aasta esimese kvartaliga ei ole üürihinnad olulist muudatust teinud. Olenemata piirkonnast on ühetoalistel korteri üürihind enamasti kuni 2500 krooni kuus, kahetoalistel kuni 4000 krooni kuus (lisanduvad kommunaalkulud). Kesklinnas on nõudlus olnud suurem just uutes majades asuvate suuremate kolmetoaliste korterite osas hinnaklassis 8000-10 000 krooni kuus.


„Üüripinna soovijate nõudmised ei ole ajaga muutunud, jätkuvalt otsitakse võimalikult hea hinnaga, heas seisukorras, puhast ja korralikku korterit. Hinna kõrval on väga oluline aspekt asukoht, rõdu ja parkimiskoha olemasolu, viimane on tähtis eriti kesklinnas,” lisas Sõmerik.