Kinnisvarafirmad Pindi ja 1Partner avaldasid nördimust, et kv.ee ja City24.ee kinnisvaraportaalid tõstsid aastavahetusega oma hinnad maaklerite jaoks kahekordseks. Kinnisvaraettevõtted näevad hinnatõusu taga Eesti Meedia võitlust oma kahjumiga ning tõdevad, et portaalid moodustavad Eesti Meedia omanduses turul sisuliselt monopoli, kirjutab ERR.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et turgu valitsevad portaalid üritavad hinnatõusu varjata erinevate trikkidega, viies hinnatõuse läbi erineval ajal ja peites hinnatõusu segaste paketimuudatuste taha. Näiteks kui varem sai kinnisvarafirma teatud kuutasu eest avaldada 50 kuulutust, siis uute tingimuste järgi ainult 25, mis sisuliselt tähendab suuremate kinnisvarafirmade jaoks kahekordset hinnatõusu. Nõnda on uue omaniku alla koondudes kasvanud kinnisvarakuulutuste hind 1,5 aasta jooksul portaalides peaaegu neljakordseks.

City24.ee uue hinnakirja järgi maksab ärikliendile 20 kuulutuse lisamine kuus 49 eurot ja 30 kuulutuse lisamine kuus 75 eurot.

Kv.ee hinnakiri on samasse kontserni kuuluva City24 omast pisut krõbedam: seal maksab kuulutamine ärikliendile ehk kinnisvarabüroole 15 kuulutuse eest kuus 49 eurot, 25 kuulutuse eest kuus aga 69 eurot.

Võrdluseks: turu uus tegija kinnisvara24.ee võimaldab 20 kuulutust kuus postitada maaklerbürool 20-eurose kuutasu eest, 30 kuulutuse eest kuus tuleb välja käia aga 25 eurot.

Loe edasi ERRist.