Viva Elektroonika on seni vaatamata lepingu lõppemisele keeldunud Kaubamajaka üüripinda vabastamast, teatas AS Papiniidu Projekt juhataja Evelin Kusman.

Harju maakohus kohustas oma 28. juuni otsusega vabastama OÜ-l Viva Elektroonika üüripind ning mõistis OÜ-lt Viva Elektroonika AS-i Papiniidu Projekt kasuks välja leppetrahvi lepingujärgsest ruumide vabastamise tähtajast kuni kohtuotsuse jõustumiseni.

Samas jättis kohus rahuldamata Viva Elektroonika hagi AS-i Papiniidu projekt vastu äriruumi üürilepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamiseks.

Evelin Kusmani sõnul loodab ettevõte, et Viva Elektroonika vabastab üüripinna ja täidab kohtuotsust. „Kaubamajaka keskuse laiendus on käivitunud hästi, tarbijad on meid omaks võtnud ja üürnikud on rahul. Ainuke probleem on see, et me ei saa pinda üle anda piirkonna juhtivale elektroonikakaupade jaemüüjale ONOFF, kelle tulekut Pärnu turule takistab Viva Elektroonika allumatus täita kahepoolseid lepinguid, seadust ja kohtuotsust,” sõnas Kusman.

Probleem Viva Elektroonikaga kerkis üles mõned kuud tagasi, kui ettevõtte keeldus vaatamata lepingu lõppemisele tema käsutuses olnud 545 ruutmeetri suurust pinda vabastamast. Analoogne vaidlus on Viva Elektroonika keti kauplustega ka Järve Keskusel, viimaste puhul on asi samuti jõudmas kohtusse.

Evelin Kusmani sõnul on Pärnu Kaubamajakas pakkunud Viva Elektroonikale mitmeid kompromisse olukorra lahendamiseks. „Nemad omakorda on valmis maksma meile rohkem üüri, kuid me ei saa seda pakkumist vastu võtta, kuna leping on lõppenud ja uus leping on sõlmitud ONOFF-i ketiga. Oleks väga näotu saata uus, juba kampaaniatele kulutusi teinud üürnik ukse taha lihtsalt sellepärast, et endine üürnik ei täida seadust ega kokkuleppeid,” sõnas Kusman.

Pärnu Kaubamajakas avas kaubanduskeskuse laienduse mai alguses, laienduse käigus kasvas keskuse pind 21 000 ruutmeetrini. Laienduseks tehtud investeeringud ulatusid 150 miljoni kroonini. Pärnu Kaubamajakas avati 2004 aastal, kaubanduskeskuse ehitas Oma Ehitaja.