Kui aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, siis jagati maksu tasumine kaheks osamakseks, teatas maksu- ja tolliamet.

See tähendab, et üle 64-eurose summa puhul peab maksumaksja 2.aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta hiljemalt 1. oktoobriks.

Maksu- ja Tolliamet teavitas maksumaksjaid 15. veebruaril sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast. Juhul, kui inimene pole teadet mingil põhjusel kätte saanud, leiab selle e-maksuameti/e-tolli rubriigist „Nõuded ja kohustused", samuti saab teate välja trükkida maksuhalduri teenindusbüroos.

Tänavu tuleb juriidilistel isikutel tasuda maamaksu peaaegu 10 miljonit eurot rohkem. Füüsilised isikud peavad kokku tasuma maamaksu 2,6 miljonit eurot vähem.

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, siis tuleb ka järgmisel aastal nii nagu tänavu oodata tulumaksu tagastust kauem.

Juhul kui maksumaksjal on tuludeklaratsiooni alusel tagasi saada tulumaksu, siis kiire tulumaksu tagastuse saavad need maksumaksjad, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni õigeaegselt ja elektrooniliselt, kui deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja isik ei ole olnud eelneva aasta jooksul maksuvõlglane ühtegi päeva.

Tasutud maamaks kantakse täies ulatuses üle kohalikele omavalitsustele.