Jätkata on kavas Tartu läänepoolse ümbersõidu ehitust ning Tallinna–Narva maanteel 6,8-kilomeetrise Väo–Maardu lõigu ehitust, mis peaksid valmima tuleval aastal, selgub ülevaatest, mida tutvustasid reedel maanteeameti peadirektor Aivo Adamson ja tema asetäitja ehituse alal Kaupo Sirk, vahendas BNS.

Liiklusohtlikke kohti on kavas tänavu ümber ehitada Harjumaal Järveküla–Jüri teel Veskil ja Lehmjas ning Jüri–Vaida teel Aavikul ning Järva maakonna Käravete-Aravete maanteel Aravetel. Samuti on liiklusohtlikke kohti kavas ümber ehitada Tartu–Võru maanteel Maaritsas ja Erastveres ning Võru–Luhamaa maanteel Verijärvel.

Maanteeamet kavatseb tänavu likvideerida kokku 45 liiklusohtlikku kohta 5,2 miljoni euro eest. Sildu kavatseb maanteeamet kavatseb tänavu remontida 32, investeerides sellesse kokku 6,3 miljonit eurot.

Riigimaanteede ehitusele, arendusele ja hooldusele kulub maanteeameti andmeil tänavu 264,4 miljonit eurot võrreldes möödunud aasta 285,8 miljoni euroga. Teid ehitada on tänavu kavas kokku 77,9 miljoni euro eest, Euroopa Ühtekuuluvusfond rahastab teede ehitust 62,9 miljonit euro ulatuses. Sealhulgas 30,8 miljonit eurot maanteeameti eelarvest läheb teede ehituseks kohalikes omavalitsustes. Selliste objektide hulka kuulub näiteks Ülemiste liiklussõlm Tallinnas.