RKASi müügijuht Märt Mäe selgitas, et eelmise enampakkumise võitja ei ilmunud tehingule. „Teine koht meil auhinnaline ei ole ning seepärast korraldati ka korduvpakkumine,“ lausus ta.

Kinnistu hind on Mäe sõnul aprilliga võrreldes tõusnud, sest eelmine pakkumine andis signaali, et hind võiks olla kõrgem. Eelmise enampakkumise võitja pakkus kinnistu eest üle 400 000 euro ning see oli Mäe sõnul oluliselt kõrgem kui teistel pakkujatel. „Ei saa välistada, et sama pakkuja ka seekord osaleb ning teistsuguse pakkumise teeb,“ lausus Mäe.

Eesti Päevaleht kirjutas juba rohkem kui kaks aastat tagasi maanteeameti endise juhi Tamur Tsäkko ümber lahvatanud suusapuhkuste skandaali ajal, kuidas valitud maanteeametnikel oli aastaid võimalus käia idülliliselt puhkamas ka Eesti-siseselt. Nimelt kuulus Lääne-Virumaal, Vainupeal maanteeametile sealne Paadisadama kinnistu, kus maksumaksja raha eest ametnikele koolitusi või puhkusevõimalust pakuti.

Peatselt peale loo ilmumist teatas aga majandus-ja kommunikatsiooniministeerium, et võõrandab kinnistu maanteeametilt ning et seda oli plaanitud juba mõnda aega.
Ka kohalikud kurtsid, et puhkebaas oli avatud ainult valitud ametnikele ning terve kinnistu oli kuni mereääreni eravalduse siltidega ümbritsetud. Samas ei andnud tollane minister Juhan Parts kinnistut ka Vihula vallale kasutamiseks ning käskis puhkebaasi müümisega suurendada hoopis Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) aktsiakapitali.

RKAS pani 7600 m2 krundiga kinnistu müüki kevadel, 22.aprillini kestnud enampakkumisel oli kinnistu alghind 125 000 eurot, käimasoleval pakkumisel on see 210 000 eurot.
Pakkumiste esitamise tähtaeg on 15. juuli.

Vaata enampakkumise kuulutust siit.