Kuigi Lääne-Viru maakohus rahuldas Maapanga esindaja Aldo Kaljuranna taotluse arestida E-Experdi pangaarved, seisab ööklubi uksel silt, et nii kino kui ka klubi on ajutiselt suvepuhkuste ajaks suletud.

E-Expert on Maapangale võlgu 7,5 miljonit krooni, kuid kinnisvaraeksperdid on firmale kuuluva kinnistu Rakveres Laada 9 hinnanud kuni viie miljonile kroonile, mistõttu tuleb kohtutäituril arestida ka firma vallasvara.

Paul Varuli advokaadibüroos töötav Kaljuranna sõnul on firma väärtuslikuma vallasvara nagu helitehnika juba maha müünud, mistõttu on kohtuotsuse täitmine raskendatud või isegi võimatu.

E-Expert juhatuse ainus liige Sergei Smirnov keeldus Virumaa Teatajale igasugustest kommentaaridest. Samuti ei öelnud ta, kas sügisel ööklubi ja kino avatakse.

E-Expert sõlmis Maapangaga laenulepingu 1997. aastal, kusjuures nii praegune juhatuse liige Sergei Smirnov, kui ka endine juhatuse liige Albert Hromenkov ja nõukogu liige Erkki Valmra vastutavad laenulepingu täitmise eest oma varaga.

Kohus on arestinud ka Smirnovile kuuluva kinnistu Võsul Liiva tänavas. Lääne-Viru maakohtus tuleb E-Experdile esitatud hagi arutusele 11. septembril.