Äripäevale laekus möödunud nädalal vihje, et Poweron müüb diislikütust hulgi 0,8 eurosenti odavamalt kui Eesti suurim kütuse hulgimüüja AS Neste Eesti. Eile küsis Poweron diislikütuse eest 1,270 eurot liitri kohta, Neste 0,6 senti rohkem.

Poweroni juhatuse liige Jüri Aigro põhjendas madalat hinda kulude optimeerimisega ning asjaoluga, et erinevalt varasemast küsib ta oma klientidelt ettemaksu. “Vanasti olid maksuajad 15 ja 30 päeva, aga siis juhtus tihtipeale niimoodi, et ei laekunudki enam neid rahasid,” selgitas Aigro. Ta lisas, et maksuaja mitte andmine tähendab, et raha väärtus on tänasel päeval ning see võimaldab ka hinda hoida madalal.

Tarnijadki on võimaldanud väiksemat hinda küsida. Aigro rääkis, et ettevõttel on pikalt olnud samad tarnijad, kes teavad, et Poweronil on korrektne maksudistsipliin ning sellega kaasneb ka vastav hind. “Kui mul oleks jaetanklad, siis kohe tulevad lisakulud juurde. Minul on päevatehing, et ostan kütuse sisse ja sellise hinnaga müün teda,” kommenteeris Aigro konkurentide muret, et tegu võib olla maksupettusega. “Lõppkokkuvõttes on see kogu eesti rahvale hea, kui meil oleks mõistlikumad kütusehinnad.”