Eesti Väärtpaberikeskuse nõukogu esimees Jaanus Erlemann ütles, et kohustusliku pensionikindlustusega liitunud meeste ja naiste jaotus vastab keskmisele rahva soolisele jaotusele Eestis. Samuti ei saa Erlemanni sõnul pärast 1983. aastat ja hiljem sündinute seas esile tuua ühtegi vanusegruppi, kes oleks aktiivsem liituma. Ka maakondade ja linnade lõikes on liitumine ühesugune.

Mehed eelistavad reeglina agressiivsemaid kogumisstrateegiaid kui naised. Kõige agressiivsemaid kasvustrateegiad eelistavad noorimad liitujad.

Erlemann ütles, et prognoositav liitujate arv esimeses etapis on 25.000-30.000 inimest. Esimese etapiga liitunud alustavad kogumist tänavu 1. juulil ning selleks tuleb liitumisotsus teha lähipäevadel. See aga tõotab kogumispensioni süsteemiga liitujate rekordi.

Fondihaldurite Liidu juhatuse liige Mihkel Õim ütles, et reformi võib pidada õnnestunuks, kui järgmise nelja-viie aasta jooksul on süsteemiga liitunud 50 protsenti Eesti elanikest. Õimu sõnul on inimeste esialgselt vaenulik suhtumine kogumispensionisse muutunud järjest positiivsemaks.

Erlemanni sõnul tasub liituda ka viiekümnestel inimestel, kes on kindlad, et töötavad veel vähemalt kümmekond aastat.