"Tselluloositehase eriplaneeringuga edasimineku kõige suurem probleem on negatiivne avalik arvamus, eelkõige kohalike elanike negatiivne arvamus. Seetõttu on Tartus kujunenud olukord, kus kõik olulisemad erakonnad ja nende kohalikud piirkonnad on poliitilistel põhjustel tselluloositehase eriplaneeringuga edasimineku vastu. Me peame loomulikult arvestama kohalike elanike arvamusega, kohalike poliitikute arvamusega ja seda ignoreerida kindlasti ei saa," möönis Mäggi, kommenteerides tänast Helir-Valdor Seederi väljaütlemist. Seeder sõnas ERR-ile, et praegusel kujul tselluloositehase planeeringuga edasi minna ei saa.

"Kui tavaliselt on võimalik leida sobiv kompromisslahendus, mis huvipoolte seisukohti arvestab, siis praegu on kujunemas olukord, kus kompromisslahendust ei paista. Nüüd on tegelikult ettevõtjate ülesanne pakkuda lahendus, mis avalikku arvamust arvestab. Lisaks Reformierakonna, IRL-i ja Sotsiaaldemokraatide kohalike esindajate vastuseisule on samal seisukohal ka kohalikud keskerakondlased. Samuti peab nüüd valitsus võtma seisukoha, mida sellises poliitilises olukorras teha," tõdes riigihalduse minister.

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus teeb valitsusele ettepaneku kaaluda alternatiivseid lahendusi Tartu piirkonda plaanitava tselluloositehase praegusele eriplaneeringule, teatas Seeder täna.

IRLis on tselluloositehase teema tekitanud suuri sisepingeid. Hiljuti ründasid erakonnakaaslased keskkonnaminister Siim Kiislerit teravalt, kui viimane käis Tartus tehase asjus selgitusi jagamas. IRLi Tartumaa piirkonna juht Kaspar Kokk on tehase vastane ja on seda lausa "monstrumiks" tituleerinud, tema puhul on aga nähtud huvide konflikti, kuna mees on ka Pärnu sadama nõukogus. Sadam suure tõenäosusega kaotaks kaubamahtudes, kui tehas Lõuna-Eestisse ehitataks.