Täna hotellide ja restoranide liidu uueks juhatuse esimeheks valitud Feliks Mägus näeb kahte põhilist valdkonda puudutavat probleemteemat, millele tuleb edaspidi tähelepanu pöörata.

"Tööstusharus on kindlasti oluline maineküsimus. Kuidas meelitada rohkem inimesi tööle - nii noori kui ka ümberõppe käigus teistest valdkondadest," rääkis Mägus Eesti Päevaleht Online`ile. Mäguse sõnul on valdkond üsna tööjõumahukas ning tööjõu probleem väga tõsine.

"Teise teema on oluline see, kuidas väga konkurentsitihedas keskkonnas majutusasutusi sihtgruppidele paremini müüa," ütles Mägus. "Eelkõige jah välisturgudele, kuna kaks kolmandikku majutusettevõtete teenuste kasutajatest on välismaalased."

Kodumaised kliendid on Mäguse sõnul olulised, kuid siin vaatab iga majutusettevõte või piirkond ise, kuidas paremini hakkama saada.

Välismaiste sihtgruppide informeerimine ei ole Mäguse sõnul muidugi mitte ainult liidule oluline teema. "Tegemist ei ole ainult meie, vaid kogu turismivaldkonnale ja riigile olulise teemaga."

Mäguse sõnul vahetus liidu juhatuses mitu liiget ning seni pole koos istuda-arutada veel jõutud.