„Meetmes „Väikeste põllumajandusettevõtete arendamine“ on sätestatud, et hindamisel eelistatakse taotlejaid, kes kasutavad toetust aianduse, heintaimede seemnetootmise, köögiviljaseemnete kasvatuse, seenekasvatuse, mesinduse, linnukasvatuse, lamba- ja kitsekasvatuse või küülikukasvatuse valdkondade arendamiseks. Samuti eelistatakse mahepõllumajanduse valdkonnas tegutsevaid ettevõtjaid,“ selgitas põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti.

Ta lisas, et meetmes "Investeeringud põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamiseks" eelistatakse läbivalt ettevõtjaid, kes ei ole varem investeeringutoetust saanud; kellel on võetud põllumajandusliku keskkonnatoetuse või loomade heaolu kohustused; põllumajanduslikku päritolu biomassist bioenergia tootmist; samuti jällegi mahepõllumajanduse valdkonnas tegutsevaid ettevõtjaid. Lisaks on erinevate põllumajanduse alavaldkondade (piimatootmine, muu loomakasvatus, teraviljakasvatus, muu põllumajandus) puhul omad, valdkonnaspetsiifilised eelistuskriteeriumid.

"Konkurentsis püsimiseks on oluline investeerida põhivarasse ja tegevustesse, mis aitavad parandada ettevõtte tootlikkust ja efektiivsust – tõsta konkurentsivõimet. Kui tuua näiteid, siis teraviljasektoris võib põllumajandusettevõtte arendamine tähendada investeeringuid tehnikaparki, kuivatamis- ja ladustamisvõimalustesse, loomakasvatuses aga näiteks pidamistingimuste parandamisse jne," rääkis Lemetti.