Kontserni mullune käive kahanes aasta varasemaga võrreldes 15 protsendi võrra 224 miljoni kroonini, teatas ettevõte.

Gruppi kuuluva AS-i Ülemiste City müügitulu oli mullu 68 miljonit krooni ja kasum 37 miljonit krooni.

Mainori juhatuse esimehe Rainer Aunpu sõnul oli möödunud aasta olulisim sündmus ühisettevõtte asutamine Soome börsifirma Technopolis Plc-ga, et arendada ärilinnakut Ülemistel. Technopolis sai uues ettevõttes 51-protsendilise osaluse.

Aunpu sõnul arendab uus ettevõte kolmandikku linnaku territooriumist, ülejäänud kahte kolmandikku arendab jätkuvalt Ülemiste City, mille uus nimi on Mainor Ülemiste AS. Tänavu on Mainoril kavas koostöös Technopolisega alustada uue kontorihoone ehitust Lõõtsa tänavale ning arendada tugiteenuseid.

Mainori kontserni ekspordikäive võrreldes eelmise aastaga kasvas ja ulatus 2010. aastal 47 miljoni kroonini võrreldes aasta varasema 24 miljoni krooniga. Mainori tööstusdivisjoni summaarne käive 2010. aastal oli 63,8 miljonit krooni krooni. Mööblitootja OÜ Askala äritegevuse mahud kasvasid tänu uutele turgudele sisenemisele ja tootearendusele koguni 50 protsenti, ettevõtte käive ulatus 38,5 miljoni kroonini.

Akna- ja uksetootja AS Rekman suurendas müügi- ja tootmismahtusid ning käivitas müügi Soome turule.

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor haldava AS-i Erahariduskeskus mullune käive oli 68 miljonit krooni. Kõrgkool oma 3000 üliõpilasega suurim erakool.

Aunpu sõnul olid 2010. aastal kontsernile olulised sündmused veel 73-protsendilise osaluse omandamine AS-is Vaivara Wind ning keskkonnatehnoloogia ettevõtte Doranova Baltic OÜ esimese suurema lepingu sõlmimine Pärnu Rääma prügila elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamiseks.

Mainori kontserni kuuluvad veel energiaettevõtted AS Dvigatel-Energeetika ja OÜ Mainarendus, puidu- ja metallitööstuse ettevõtted OÜ Askala, AS Rekman ja OÜ Dvigatel Regital. Kontsernis töötab 260 inimest.