„Turuosalised on tänaseks ise avaldanud soovi vabatahtlikult täiendavate tavade kokku leppimiseks. Ma arvan, et neile tuleb see võimalus anda. Kõigepealt proovime ikka headusega ja kui see ei tööta, siis peame uuesti kaaluma sekkumist seaduse tasemel,“ sõnas Aas.

Majanduskomisjon ei pidanud telekommunikatsiooniettevõtete seadusmuudatuse ettepanekut müügikõnede reguleerimiseks sobivaks, teatas riigikogu pressiteenistus.

Esitatud nii-öelda eelnõul oli mitmeid puudujääke, muuhulgas järelevalve, juriidilised probleemid, aga ka tehniline teostatavus, leidis komisjon.

„Küll aga toetab majanduskomisjon eelnõu esitajate soovi, et müügikõnede kvaliteet tõuseks ja tarbijate õigused oleks paremini kaitstud. Seepärast pöördus majanduskomisjon tarbijakaitseameti poole ettepanekuga töötada turuosalistega välja täiendavad regulatsioonid ja head tavad,“ rääkis Riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas.

Majanduskomisjon soovib müügikõnede hea tava arengute kohta tagasisidet tuleva aasta esimeses kvartalis, et vajadusel kavandada edasisi samme.

Telekommunikatsiooniettevõtted tegid suvel riigikogu majanduskomisjonile ettepaneku muuta elektroonilise side seadust nii, et niinimetatud külmade müügikõnede tegemine oleks keelatud. Seni on Eestis reguleeritud niinimetatud spämmimine elektronsides kui ka masstekstisõnumite saatmine.

Majanduskomisjon kaasas telekommunikatsiooniettevõtete esitatud ettepaneku arutamisse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, tehnilise järelevalve ameti, andmekaitse inspektsiooni, tarbijakaitseameti ning Eesti Telekomi, Tele2 Eesti ja Müügimeistrite AS-ide esindajad.