Suur osa Tallinna börsil ise või võlakirjadega noteeritud ettevõtetest pidi aasta lõpuks leppima kasumi tugeva kukkumisega, neist kolm langesid kahjumisse. Kasiinoäri kõrval veeres allamäge ka rõivatootmine: Olümpic EG ligi poolemiljardilise kahjumi kõrval näitas Baltika 19 miljoni ning Silvano FG konkurendist 100 miljoni krooni võrra suuremat kahjumit, kirjutab Äripäev.

Endiselt läheb hästi aga monopoolses seisundis Tallinna Sadamal ja Tallinna Veel, mis kaotasid kasumist vaid paar protsenti, samuti telekommunikatsiooniettevõtetel Eesti Telekom ja Starman. Kasum paisus aastaga aga pea kolmandiku võrra aktsiaseltsil Norma.

LHV analüütik Erki Tergi sõnul annab Tallinna börsi ettevõtete käekäik hea pildi Eesti majanduses ja maailmas toimuvast. "Praegune majanduskriis algas Eesti jaoks suuresti kinnisvarasektorist, levis siis tarbimisse ning aasta teises pooles pingestusid oluliselt finantseerimistingimused," iseloomustas mullust aastat LHV analüütik Erki Terk, "sarnaselt on ka börsil enim kannatanud just kinnisvaraettevõtted, jaemüügiketid ning ka tugevalt üles võimendatud bilanssidega firmad nagu Ekspress Grupp."

Nii majandustulemuste kui ka aktsiahindade osas on Tergi sõnul paremini läinud Eesti Telekomil ja Tallinna Veel, sest need ei sõltu nii palju majanduse tormituultest.