Majanduskriisi mõju sai 2008. aasta lõpus tuntavaks ka Pärnu kaubanduspindade turul. Ostukeskuste täituvus ei ole veel otseselt kannatanud, aga rendihindadele on selge surve ning paljudel puhkudel on omanikega alustatud ka selleteemalisi läbirääkimisi.


BPE Kinnisvaraeksperdi analüüsis tuuakse näitena möödunud aasta oktoobris valmima pidanud uus Pärnu Keskus, mis oli planeeringuprobleemidest tingituna sunnitud avamise edasi lükkama kevadesse. Väidetavalt on keskuse esimene osa kaetud lepingutega enam kui 90 protsendi ulatuses, aga keerukad majandustingimused võivad siin korrektiive teha. Lisaks on praegu rajamisel ka kaubakeskuse Port Artur 2 pealeehitus.


Kaubamajaka ja suvel avatud Maxima XXX keskused on hetkel hea täituvuse ja madala vakantsusega. Rent eraldi sissepääsuga esimese korruse äripindadel on vahemikus 120-250 krooni ruutmeetri eest kuus. Kuna nõudlus on vähenemas, siis on rendid langemas ja tootlused tõusmas.


Pärnu uued kontoripinnad ei ole täitunud ja nende väljarentimine on keerukas. Hansaspordi vabad büroopinnad aadressil Aida 5 on olnud pikka aega pakkumisel. Suur vakantsus püsib endiselt ka Papiniidu 5 asuvas Silla Keskuses. Rendid on pakkumise osas langenud ja on vahemikus 50-150 krooni ruutmeetri eest kuus, sõltudes eelkõige pinna suurusest, üldkulude koguhinnast ja lepingutingimustest.


Nii nagu mujal, on ka kaubandus- ja büroopinna turul hinnamäärajaks üha enam rentnik ise.