Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapase sõnul on võrreldes 2007. aasta novembriga panga eraklientide tähtajaliste hoiuste maht kasvanud peaaegu ühe neljandiku võrra „Äramärkimist väärib, et populaarsust kogub hoiuste sõlmimine internetipangas,“ lisas Künnapas.

Kuigi Swedbankis pikeneb enamik tähtajalistest hoiustest automaatselt, pole tähtajaliste hoiuste tähtaja lõppedes asunud inimesed oma sääste välja võtma. Künnapase sõnul avavad enamus tähtajalise hoiuse tähtaja lõppemisel raha enda kontole saavatest klientidest koheselt uue tähtajalise hoiuse.

Eile kinnitasid ka mitmed teised Eesti pangad, et majanduslangus pole sundinud inimesi oma säästudest loobuma ja inimesed ei kipu väga kergekäeliselt oma tähtajaliste hoiuste kallale. Siiski mitmetes investeerimis- ja hoiustamisteemalistes foorumites räägivad hoiustajad, et majanduslangus on sundinud neid ennetähtaegselt loobuma oma tähtajalistest hoiustest ja need pangast välja võtma.

SEB pressiesindaja Silver Vohu sõnul pole viimastel kuudel tähtajaliste hoiuste ennetähtaegne lõpetamine eriliselt tõusnud. „Sellist üldist trendi, et inimesed loobuvad ennetähtaegselt oma hoiustest, ei saa meil täheldada,“ rääkis Vohu.

Küll on Vohu sõnul kuust-kuusse enamvähem võrreldav taotluste arv, mida hoiustajad oma tähtajaliste hoiuste ennetähtaegseks tagasisaamiseks esitavad. „Need on üksikjuhtumid,“ lisas Vohu.

Ka Eestis kõrgeimaid tähtajaliste hoiuste intresse pakkuv BIGBANK turundus- ja müügivaldkonna juht Kaido Saar ütles, et tavapärasest suuremat hoiuste väljavõtmist pole ka neil täheldada.