"Ruumiline distants ja psühholoogiline barjäär, mida me oleme loonud Eesti erinevate otsade vahel, see tundub meeletult kauge - see tuleb tegelikkuses murda. Ja ka see psühholoogiline barjäär, mis seondub Ida-Virumaaga. Ma arvan, et siin on see valitsuse roll kõige suurem. Viru Keemia Grupp viis oma peakorteri Ida-Virumaale. Eesti Energia peakorter on täna Tallinnas. Kas peab Eesti Energia peakontor täna asuma Tallinnas - mitte seal, kus asub tema põhiline tootmisbaas?" küsis Reinsalu retooriliselt.

Tema meelest on see tegelikult riigi kui aktsionäri üks otsustus. "Kindlasti see majanduslikus mõttes ei pruugi olla rahaliselt kõige efektiivsem otsus, aga need otsustused on, ma arvan, reaalsed, kus me anname ka selle psühholoogilise signaali, mis puudutab kogu ühiskonda, et see on elamisväärne kant," on Reinsalu veendunud.

Aastaid asus Eesti Energia peakontor Tallinnas, Mustamäel. Eelmisel aastal kolis Eesti Energia Tallinna kesklinna lähistele Lelle tänavale kerkinud uhiuude 14korruselisse büroohoonesse, kus ettevõte rendib kokku ühtteist korrust.

Eesti Energia peamised tootmisbaasid asuvad Ida-Virumaal Vaivara vallas, Auvere külas. Auvere küla asub Narva külje all. Seal toodetakse õli ja elektrit. Jõhvis asub EE Tehnoloogiatööstus, mille harud asuvad ka Narvas.

Eesti Energia Kaevanduste peakorter asub samuti Jõhvis, kaevandused ise paiknevad aga pigem idapiiri läheduses.