"Septembri algul avalikkusele esitletud ja valitsuse toe saanud kava infrastruktuuri ettevõtete koondamisest näebki ette, et sektoripõhise valdusettevõtte sees on ettevõtete nõukogus valdusettevõtte poolne esindaja, ministeeriumi esindaja ning eksperdid," selgitas Michal. "Valdusettevõte tasandil, kus omanik annab ootuste osas sisendi ning teostab ettevõtete üle kontrolli näeme selles analüüsis (nagu ka Raasukese ja Raukase jt analüüsis) teiste hulgas rolli tegev- või erupoliitikutel, ettevõtjatel, kui õiguse, riskijuhtimise ja infrastruktuuri valdkonna asjatundjatel."


Küll aga leiab Michal endiselt, et poliitikuid ei peaks nõukogudest eemal hoidma. "Valimistel mandaadi saamine ei tee arstist kehvemat arsti või ajakirjanikust kirjaoskamatut.

Meenutan ka hiljutist avalikku arutelu, mis sel teemal oli, kus Erkki Raasuke ja Taavi Veskimägi ütlesid, et näevad poliitikutel vajalikku rolli just ettevõtte omaniku poliitika ja ootuste sisendi sõnastamisel ja ei arva, et mandaadi saanud inimesi ei peaks olema nõukogudes. Jagan nende arvamust ja arvan, et parim tulemus küllap ongi terve tasakaal ettevõtjate, ekspertide, riigi esindajate vahel."