VKME puhaskasum kahekordne

Tallinna Vee- ja Kanalisatsiooni ME (VKME) 1996. aasta auditeeritud kasum oli 112 miljonit krooni ehk üle kahe korra enam esialgsest auditeerimata näitajast.

VKME mullune auditeerimata käive oli 400 miljonit ja kasum 46 miljonit krooni. Pärast bilansi ülevaatamist ja auditeerimist osutus VKME puhaskasumiks 112 miljonit krooni, ütles abilinnapea Ants Leemets.

Eesti Pangas palju halbu laene

Riigikontroll leidis Eesti Panga kolme viimase aasta majandustegevuse kontrollimisel, et keskpank on kommertspankadele andnud hulgaliselt abistavaid laene, mis pole tagasi tulnud. Riigikontrolör Hindrek Meri märgib kontrolli tulemuste ametlikus teates, et Eesti Pank kaotas kommertspankadele laenates märkimisväärseid summasid.

Ettevõtte tulumaksu laekus vähe

Ettevõtte tulumaksu laekus esimeses kvartalis riigieelarvesse 184 miljonit krooni, mis moodustab aastaks planeeritust vaid 16,7 protsenti, teatas rahandusministeerium. Protsentuaalselt suurema laekumisega olid riiklikest maksudest tubakaaktsiis (27,7 protsenti), füüsilise isiku tulumaks (24,1 protsenti) ning õlleaktsiis (23,3 protsenti).

Aktsiisitõus vähendas odava bensiini läbimüüki

Aktsiisi tõstmine aasta alguses vähendas oluliselt madala oktaanarvuga bensiini läbimüüki, leidis Eesti õliliidu müügitoimkond esmaspäevasel koosolekul. õliliidu hinnangul ei ole musta turu osakaal kütuseturul märkimisväärselt suurenenud ning seetõttu on läbimüügi langemine tingitud eelkõige väiksema sissetulekuga elanikkonna tarbimise vähenemisest.

Baltic Sea Foodi pankrot võib olla kuritegelik

Saaremaa forellikasvatusfirma AS Baltic Sea Food pankroti puhul on tegu majanduskuriteoga, ütles pankrotihaldur Aavo Aadli. "Praegusel juhul jätkub materjali, et algatada kriminaalasi," sõnas Aadli.

Pankrotihalduri sõnul tekitasid firma soomlastest juhid ettevõttele viimaste tegevuskuudega seitsme miljoni krooni ulatuses kahju ja lahkusid Eestist, jättes varatu firma saatuse hoolde. Jaanuaris peetud üldkoosolekul otsustasid võlausaldajad ettevõtte likvideerida ning alustada varade müüki.

Reitingud neljale Eesti pangale

Rahvusvaheline reitinguagentuur Thomson Bankwatch teatas, et annab tänavu aasta esimesel poolel reitingu neljale Eesti suuremale pangale. Thomson Bankwatch on nelja suurima Eesti pangana varem ära märkinud Hansapanga, ühispanga, Hoiupanga ja Tallinna Panga.

Hansapank sai Thomson Bankwatchilt emitendireitingu IC-B ja lühiajaliste kroonikohustuste reitingu LC-1.

Täna saab Bankwatchilt reitingu Tallinna Pank. "Ootame head numbrit ja kindlasti mitte üle ühe astme madalamat reitingut kui oli Hansapangal," ütles Tallinna Panga finantsturgude direktor Martti Siimann.

Algas ehitusmess "Eesti ehitab"

Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses algas eile 13. aprillini kestev rahvusvaheline ehitusmess "Eesti ehitab". Messil osalemiseks on registreerunud üle 240 firma üheksast riigist. Esindatud on Eesti suurimad ehitusfirmad ja materjalitootjad, arhitektuuribürood, ehitusmasinaid, -seadmeid, -tarvikuid ja -materjale importivad ning edasimüüvad firmad. Mess "Eesti ehitab" on korraldajate kinnitusel oma mastaapidelt tänavu suurim ehitusmess.

Nelja messipäeva jooksul püstitab AS Kodumaja messikeskuses sisustatud ja möbleeritud ühepereelamu. AS Maleko paigaldab uue katuse keskuse territooriumil paiknevale hoonele.

Pangad muudavad kasumiprognoose pärast I poolaastat

Tallinna börsi põhinimekirjas noteeritud Eesti suuremad kommertspangad arutavad tänavuste kasumiprognooside muutmist pärast esimese poolaasta tulemuste selgumist.

Hoiupank võib tänavust 113 kroonist kasumiprognoosi tõsta pärast esimese poolaasta majandustulemuste auditeerimist.

Hansapank võib juhatuse aseesimehe Rain Lõhmuse sõnul ületada tänavuse kasumiprognoosi. Hansapanga grupi tänavune kasumiprognoos on 320 miljonit krooni.

ühispank kavatseb tänavust 106 miljoni krooni suurust kasumiprognoosi tõsta juuli alguses. Panga esimese kvartali kasum oli 24,5 miljonit krooni. Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk ütles, et pank võib tänavust kasumiprognoosi muuta pärast esimese poolaasta auditeeritud majandustulemuste selgumist. Forekspanga märtsi kasum ulatus auditeerimata andmeil ligi üheksa miljoni kroonini, tõstes nii aruandeperioodi kasumi 29 miljoni kroonini. Tallinna Panga nõukogu esimees Guido Sammelselg ütles aktsionäride koosolekul, et pank võib aasta jooksul kasumiprognoosi tõsta. Tallinna Panga esimese kvartali 18,8 miljoni kroonine puhaskasum moodustab 21,5 protsenti panga grupi 87,3 miljoni kroonisest tänavusest kasumiprognoosist.

Eesti liigub jaepanganduse poole

Rõhuasetus Eesti panganduses on nihkumas ettevõttepanganduselt jaepangandusse, kirjutas Thomson Bankwatch Eesti pangandussüsteemi ülevaates.

Möödunud aastal ületas eraisikute hoiuste juurdekasv ettevõtete hoiuste juurdekasvu. Eraisikute hoiuste juurdekasv oli 73 protsenti ja ettevõtte hoiuste juurdekasv 27 protsenti. Möödunud aasta lõpul oli erahoiuste maht kommertspankadele laenates ettevõttehoiuste mahule järele jõudmas. Thomson Bankwatchi hinnangul on Eesti pankades väga hästi arenenud maksetesüsteem, mille koostamisel on lähtutud kliendi mugavusest. Välispankadel on Eesti turul oma toodete ja teenustega raske konkureerida, sest kohalikud pangad on väga arenenud, kirjutas Thomson Bankwatch.

Baltic News Service