Eesti Panga CD-de intressiks 4,44%

Eesti Panga lühiajaliste laenusertifikaatide (CD) kaalutud keskmiseks intressiks kujunes teisipäevasel oksjonil 4,44 protsenti. Eelmisel korral kahe nädala eest ulatus sertifikaatide intress 4,39 protsendini. Laenusertifikaatide ostusoove kogunes teisipäevasel oksjonil keskpanga teatel kaheksa miljoni krooni ulatuses. Pankade suhteliselt väike huvi CD-de vastu võib muu hulgas tuleneda sellest, et antud investeerimisvõimalus on pankade jaoks suhteliselt väikesemahuline, ütles Eesti Panga finantsturgude osakonna juhataja Valdur Laid. Eesti Pank paneb iga kahe nädala tagant müüki 300 sertifikaati kogumahuga 30 miljonit krooni.

Eesti Telefon võib rentida liine

Eesti Telefon on põhimõtteliselt nõus rentima oma sideliine kaabeltelevisioonifirmadele, kirjutab ajaleht äripäev. Eesti Telefoni liine rentides oleks kaabeltelevisioonidel võimalik laiendada oma levipiirkonda, tegemata investeeringuid sideliinide rajamiseks.

Eesti suurima vaatajate arvuga kaabeltelevisioonifirma STV on asepresident Raivo Mihkelsoo sõnul võtnud Eesti Telefoniga liinide rentimise osas ühendust. Mihkelsoo märkis, et Eesti Telefon pole seni suutnud öelda, kui palju tahab liinide eest renti saada. Niipea, kui Eesti Telefon teeb teatavaks hinnakirja, on STV valmis liinide rendi üle läbirääkimisi alustama, ütles ta. STV-l on umbes 20 000 abonenti.

Läti soovib ühtset majandusruumi

Eesti, Läti ja Leedu peaministri kohtumisel 15. aprillil kavatseb Läti peaminister Andris Shkele pakkuda arutamiseks Baltimaade ühtse majandusruumi kujundamist, ütles esmaspäeval Interfaxile peaministri abi Jurgis Liepnieks.

Möödunud nädalal ütles Shkele, et Balti riikide vahelised merepiirivaidlused annavad tunnistust vajadusest pidada läbirääkimisi ühise majandusruumi loomise üle. Läti ja Leedu ning Läti ja Eesti piiritülid on teravnenud riikide majandushuvide tõttu. Läänemere mandrilava, mille all asub väidetavalt naftamaardla, tekitas lahkhelid Läti ja Leedu vahel. Mullu sügisel sõlmis Läti valitsus Ameerika kompaniiga AMOCO ja Rootsi OPAB-iga lepingu naftaleiukoha uuringuteks ja hõlvamiseks. Eesti ja Läti vaheliseks tüliõunaks on Liivi lahe kalarikkad piirkonnad.

Baltic News Service