Ungari farmaatsiatehas alustas tegevust Eestis

Suuremaid ravimitootjaid Kesk- ja Ida-Euroopas Ungari keemia- ja farmaatsiatehas Chemical Works of Gedeon Richter alustas aktiivset tegevust Eesti turul.

Tänavu juulis asutatud Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar Reszvenytarsasag Eesti filiaali juhataja Istvan Ban ütles, et ettevõte loodab Eestis saavutada poole miljoni dollari suuruse aastakäibe. Ettevõtte käive Balti riikides oli eelmisel aastal kolm miljonit dollarit ning kogukäive 210 miljonit dollarit. Balti riikide ravimiturg on Bani sõnul firmale väga tähtis.

Ban ütles, et firma on pärast soodsate turutingimuste tekkimist loonud iseseisva ja tugeva esinduse ning turundusvõrgu Balti riikides ja Eestis. Praegu ekspordib ettevõte Eestisse üle 70 medikamendi, millest suurem osa on Eestis registreeritud. Bani sõnul on ettevõtte konkurentideks Eesti turul vaid Lääne farmaatsiatehaste tooted. Tallinna Farmaatsiatehase ja Gedeon Richteri toodangu programmid ei lange Bani sõnul kokku. Gedeon Richteri Balti esinduse peakontor on 1995. aastast Vilniuses.

Keemia- ja farmaatsiatehase Chemical Works of Gedeon Richter harudes töötab kokku 4500 inimest. Kaks kolmandikku toodangust läheb ekspordiks Ida-Euroopasse, SRü maadesse, Inglismaale, Prantsusmaale, Saksamaale ning Ameerika ühendriikidesse ja Jaapanisse.

Warner Bros avab tänavu Eestis 12 esindust

USA suurima filmitootja Warner Bros esindaja Eestis Warner Home Video Eesti kavatseb tänavu luua Eestis 12 esindust.

Home Video Eesti tegevdirektor Ivar Vendelin ütles, et esindused hakkavad müüma Warner Home Video toodangut. Klientideks oleksid Vendelini sõnul ka videolaenutused ja kauplused. Warneri kassetid tulevad müügile eestikeelsete subtiitritega, märkis ta.

Osa esindusi on firmal juba olemas, kuid videokassettide müük algab igal pool ühel ajal. Kommenteerides tekkivat konkurentsi seni laenutatavate filmidega, ütles Vendelin, et klientuur hakkab olema võrdlemisi erinev, kuna Warneril on kvaliteetne toodang, mille hind peaks laenutustes olema pisut üle 10 krooni päevas. Eestis tuleb müügile põhimõtteliselt kogu Warneri toodang, mis Eesti vaatajat huvitab. Vendelini sõnul tuleb Warnerilt uusi filme iga kuu.

Eesti Loto loob ühisfirma Austria ettevõttega

RAS Eesti Loto kirjutab täna alla koostöölepingule ühisettevõtte loomiseks Austria firmaga Novo-Invest Casino Development AG. Eesti Loto peadirektori Sven Kolga sõnul hakkab ühisfirma tegetsema Eesti kasiinoturul.

Inglise tekstiilifirmad otsivad kontakte

Suurbritannia tekstiilitööstusega seotud firmade delegatsioon kohtub alates eilsest kahe päeva jooksul Tallinnas kontaktide sõlmimiseks eesti firmadega.

Oma toodangut tutvustavad 12 briti firma esindajad, kes pakuvad tekstiilitööstusele seadmeid ja materjale ning allhanketöid. Mitu firmat on huvitatud ka oma toodangule esindajate leidmisest. Suurbritannia firmade esindajad tulevad Eestisse koostööpartnereid otsima Eesti Kaubandus-Tööstusk= oja, Eestis asuva Suurbritannia saatkonna ja Manchesteri Tekstiiliinstituudi eestvedamisel.

Soome Aspo laiendab naftaterminaali Tallinnas

Soome Aspo rühma kuuluv AS Sonmarin laiendab naftaterminaali Tallinnas. Kompanii on sõlminud Muuga sadamas 1,5 hektari suuruse maa pikaajalise rendi lepingu. Sonmarin ehitab sinna 46 000 kuupmeetrit terminaali pinda. Ehitamine algab kohe ning peaks lõppema talveks.

Baltic News Service