Lätis hinnatõus 0,7 protsenti

Läti tarbijahinnaindeks kasvas septembris 0,7 protsenti. Eestis kasvas tarbijahinnaindeks septembris 0,6 ning Leedus 0,3 protsenti. Ka Venemaal kasvas tarbijahinnaindeks septembris 0,3 protsenti.

Suleti Kasahhi juhtiv pank

Kasahstani Rahvuspank sulges taas ühe riigi suurimatest pankadest ning aasta lõpupoole on oodata pankrotilainet väiksemate pankade hulgas, märgivad analüütikud.

Rahvuspanga asedirektor Grigori Martshenko ütles, et valitsus võttis ära litsentsi riigi viie suurema panga hulka kuuluvalt KRAMDS Bankilt.

KRAMDS-i peeti üheks riigi usaldusväärseimaks pangaks ning tema klientideks on enamik Kasahstanis asuvatest suursaatkondadest.

Statoil investeerib Lätti

Norra kütusekontsern Statoil kavatseb 2000. aastaks investeerida Lätisse 75 miljonit dollarit. Statoili tegevdirektor Balti riikides Eni Olson ütles ajalehele Diena, et sajandi lõpuks investeerib kontsern Balti riikidesse kokku 170 miljonit dollarit. Praegu on Statoil teinud Baltimaadesse investeeringuid 60 miljoni dollari ulatuses, neist umbes 25 miljonit dollarit Lätti.

Leedu GSM võrgud ühinevad

Kaks Leedus konkureerinud mobiilsidefirmat - Bite GSM ja Omnitel ühendasid oma võrgud, mis peaks parandama side kvaliteeti ja lühendama kõnede ühendamise aega. Bite GSM alustas tegevus 1995. aastal ning omab praegu üle 10 000 abonendi. Leedu-USA ühisettevõte Omnitel peaks selle aasta lõpuks hõlmama 70 protsenti Leedu territooriumist.

Prantsusmaa müüb Telecomi

Prantsusmaa telekommunikatsiooniminister Francois Fillon ütles teisipäeval avaldatud intervjuus, et Prantsusmaa müüb järgmise aasta aprillis 20 protsenti riikliku France Telecomi aktsiatest.

Analüütikute sõnul on tegemist Prantsusmaa ajaloo suurima aktsiaturu operatsiooniga. Esimene aktsiate müügietapp on suunatud üksikisikutele, ütles ta intervjuus ajalahele La Tribune. Minister märkis samas, et näeks hea meelega kolmandat konkurenti riigi telekommunikatsioonisektoris kõrvuti France Telecomi ja hiljuti loodud grupiga, kuhu kuuluvad Generale des Eaux, British Telecom Plc, SBC Communications Corp ja Mannesmann AG.

Reuter/AP/Baltic News Service