Britid maksustavad prostituute

Briti maksuamet rakendab tööle umbes 2000 uut maksuinspektorit, kelle ülesandeks on sihikule võtta prostituudid ja hoolitseda selle eest, et nende tulud oleksid korralikult maksustatud.

Kuid maailma vanima elukutse esindajate pitsitamine ei pruugi sugugi ülepoolseks tegevuseks osutuda. Võimude sõnul võivad prostituudid väita, et osad nende kulud, nagu näiteks julgestusraha, ihukaitsjatele, tervisekindlustusele ja "eritööriietele" minevad summad tuleb maksustatavast summast maha arvata.

Tehniline viga vallandas valuutaturgudel paanika

Finantsuudiste agentuuri tehniline viga vallandas paanika teisipäevastel Kagu-Aasia valuutaturgudel, kus algas paaniline dollari müümine.

Reuters väljastas teisipäeval kahed dollari kursid Malaisia ringgiti, Indoneesia ruupia ja Filipiinide peeso suhtes, vallandades turul kartuse, et kolm riiki on kehtestanud kontrolli valuutakaubanduse üle.

Shveits tugevdab rahapesuvastast kontrolli

Shveitsi parlament kiitis eile heaks seaduse, mis nõuab, et pankurid ja teised finantsvahendajad annaksid võimudele teada kahtlastest varadest, aidates tugevdada rahapesuvastast kontrolli.

Seadus karmistab varem eksisteerinud seadust sellega, et kohustab andma teada finantstehingutest, mida kahtlustatakse olevat seotud narkokaubanduse või organiseeritud kuritegevusega, mitte ei anna selleks lihtsalt õigust.

Samuti laiendab uus seadus rahapesuvastaseid meetmeid peale pankade ka kogu finantsteenuste sektorile, kaasa arvatud kindlustusfirmad, varahaldurid ja valuutavahetuspunktid.

Sorost ei huvita Balti firmade erastamine

Filantroobist finantsist George Soros ei kavatse lähitulevikus osaleda Balti riikide firmade erastamisel.

Soros ütles Riias pressikonverentsil, et ta ei plaani osaleda ka Vene firmade erastamisel. Samas ei välistanud ta võimalust osaleda Balti ja Vene riigifirmade erastamisel hilisemas etapis.

Soros osales Venemaa sidemonopoli Svjazinvest erastamisel, finantseerides pakkumise võitnud konsortsiumi, ja on praeguseks Venemaale investeerinud kokku 2,5 miljardit dollarit.

Ukrainas algab aktiivne erastamine

Ukraina on jõudmas aktiivse erastamise etappi, ütles president Leonid Kutshma Lääne ja Aasia ärimeestega kohtudes.

Kutshma märkis, et Ukraina erastab sidesektori firmad, näiteks Ukrtelekomi. Ka hakkab Ukraina müüma nafta- ja gaasisektori, energeetikasektori ja masinaehitustööstuse aktsiaid.

Interfax soovitab piirkondlikke energia- ja sideaktsiaid

Interfax soovitab osta piirkondlikke energia- ja sideaktsiaid. Lähima kuue kuni üheksa kuu jooksul peaksid atraktiivseks muutuma Belgorodenergo, Lipetskenergo, Vologdaenergo, Peterburi MMT, Tulatelekomi, BelgorodElektrosvjazi, Hantõ-Manssiiski Telekomi, Jamalelektrosvjazi, Juzhno-Sahhalinski telefonivõrgu aktsiad, prognoosib Interfaxi majandusanalaüüsi keskus.

Samas märgivad analüütikud, et vähetõenäoline on MGTS-i, Novosibirski GTS-i, Peterburi telefonivõrgu, Kubanelektrosvjazi ja Rostovi oblasti Elektrosvjazi aktsiate hinna tõus. Pärast naftasektori valdusfirmade suurte aktsiapakettide müüki peaksid langema Sibnefi aktsiate hinnad.

Hoida tasuks Mosenergo, Irkutskenergo, Juganskneftegazi, Norilski Nikli, Nizhnevartovskneftegazi ja Tjumentelekomi aktsiaid.

AP/Reuter/AFP/Interfax/ETA/Baltic News Service