EMV kasum üheksa miljonit

Ehitusettevõtte EMV poolaasta konsolideeritud netokäive oli 160,5 ning puhaskasum üheksa miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

EMV bilansimaht oli juuni lõpus 212 miljonit krooni. Poole aastaga on ettevõtte bilansimaht kasvanud 93,7 miljoni ehk 79 protsendi võrra. Olulise panuse bilansimahu kasvule andsid käibevara kasv 66,8 miljoni krooni võrra ja lühiajaliste kohustuste kasv 74,9 miljoni võrra.

ERA Pank väljastab õppelaene

ERA Pank alustab alates tänasest esmakordselt õppelaenude väljastamist.

ERA Panga turundusdirektor Signe Kaurson teatas, et õppelaenu saab vormistada kõigis ERA Panga kontorites. õppelaenu käendajate sissetulek peab ületama kehtivat kuupalga alammäära kahekordselt.

Kaursoni sõnul käendajatelt, kes on ERA Panga kliendid, sissetulekute tõendit ei nõuta.

õppelaenu saajatele annab pank tasuta pangakaardi ja pakub koostöös kindlustusseltsiga Polaris soodustingimustel kodukindlustust, õnnetusjuhtumikindlustust ja reisikindlustust.

Kuningate kauplused rendile

Tallinna linnavalitsus andis pankrotistunud AS Kadarikule kuulunud kesklinna Kaubahalli ja Järveotsa kaupluse rendile nende tervikvara ostnud firmadele vastavalt pankrotihalduri ettepanekule.

Kaubahalli vara ostis Oü Ludvigsen ja Järveotsa kaupluse AS Talinvest Kaubandus. Tallinna linnavalitsus soostus kauplused, mille hooned kuuluvad endiselt linnale, rentima Ludvigsenile 130 krooniga ruutmeetri eest kuus ja Talinvesti tütarfirmale 37 krooniga ruutmeetri eest kuus, ütles abilinnapea Mait Metsamaa. Metsamaa sõnul lisandub rendile käibemaks ja muud kulud. Ta lisas, et mõlemad firmad kohustusid tasuma ka Kadariku varasemad võlad linnale.

Arvi Hamburgist tehti nõunik

Majandusminister Jaak Leimann kirjutas eelmisel nädalal alla käskkirjale, mille kohaselt senine asekantsler Arvi Hamburg viiakse üle ministri nõuniku kohale.

"Hamburg asub 1. septembrist erastamisnõuniku ametist lahkuva Andres Tindi nõunikukohale ning hakkab ministrit nõustama energeetika alal," ütles majandusministri abi Merle Järve.

Leimann vähendas asekantslerite arvu seniselt kolmelt kohalt kahele ning on asunud muutma ministeeriumi struktuuri lihtsamaks ja loogilisemaks.

Baltic News Service/EPL