Eestis on Baltimaade madalaim tööpuudus

Baltimaade tööhõiveametite andmetel on tööpuuduse tase neis riikides kõige kõrgem Lätis ning madalaim Eestis.

Läti on Baltimaadest ainus, kus tööpuudus on tänavu kasvanud. Tööpuuduse üldine tase langes tänavu kaheksa kuuga Leedus 6,2 protsendilt 5,4 protsendini ja Eestis 4,1 protsendilt 3,5 protsendini. Lätis suurenes tööpuudus aga 7,2 protsendilt 7,3 protsendini.

Septembri algul oli Leedus tööta 96 000, Lätis 94 700 ja Eestis 30 000 inimest.

Augustis vähenes tööpuudus Eestis ja Lätis 0,2 protsendi võrra. Leedus kasvas see aga minimaalselt - 0,1 protsenti.

Maakonniti erineb töötute arv kõige enam Lätis: augustis oli madalaim tase 2,9, kõrgeim aga 32 protsenti. Leedus kõigub tööpuuduse tase maakondades 2,1 ja 10,8 protsendi ning Eestis 1,8 ja 7,7 protsendi vahel.

Hansatee võeti Balti laevaomanike liitu

AS Hansatee võeti möödunud nädalal vastu Balti Mere Laevaomanike Assotsiatsiooni liikmeks ja Toivo Ninnas sai selle presidendiks.

Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa laevaomanikke ühendava organisatsiooni eesmärgiks on Ninnase sõnul vastastikune teabevahetus ja tsiviliseeritud konkurents. "Väga tähtis on ka kogemuste vahetamine praegusel turumajandusele üleminekul," lisas ta.

Laevaomanikud käivad koos kolm korda aastas, iga kord eri paigas.

Balti Mere Laevaomanike Assotsiatsioon loodi 1994. aastal, Eestist kuulus sinna varem Eesti Merelaevandus.

Koger & Sumberg kinnitas aktsionäride nimekirja

Ehitusfirma Koger & Sumberg kinnitas reedel pärast avalikku aktsiaemissiooni kujunenud lõpliku aktsionäride nimekirja.

Hansa Investmentsi asedirektori Piret Raudsepa sõnul lõppes avalik aktsiaemissioon kümnekordse ülemärkimisega. Koger & Sumberg Grupi avaliku aktsiaemissiooni märkimis- ja tasumisperiood, mille käigus ettevõte müüs 337 040 uut 10-kroonise nominaaliga aktsiat, lõppes eelmisel nädalal. Väärtpaberite Keskdepositooriumi andmetel laekus Koger & Sumbergi Grupi aktisate märkimiseks taotlusi 9,84 korda emisiooni mahust enam.

Esialgsetel andmetel on Koger & Sumbergil nüüd 238 aktsionäri, märkis Raudsepp. Hansa Investmentsi poolt korraldatud avalikust aktsiaemissioonist laekuva 20,2 miljonit krooni investeerib Koger & Sumberg peamiselt tütarfirmade arendamisse ja kinnisvaraprojektidesse.

18. augustist 1. septembrini toimunud emissiooni käigus müüdud aktsiad moodustavad 22 protsenti Koger & Sumbergi aktsiakapitalist. Enne emissiooni oli Koger & Sumberg Grupi aktsiakapital 11,49 miljonit krooni.

Aktsiate märkimishind oli 60 krooni. Pärast avalikku aktsiaemissiooni plaanib Koger & Sumberg taotleda oma aktsiate noteerimist Tallinna Väärtpaberibörsil. Koger & Sumberg Grupi eelmise aasta ehituskäive oli 258 miljonit krooni. Firma prognoosib tänavuse aasta käibeks 360 ja kasumiks kaheksa miljonit krooni.

Järgmisel nädalal algab turismimess Tourest

Neljapäeval algab Tallinnas Eesti Näituste Messikeskuses turismimess Tourest 97, mille avab peaminister Mart Siimann.

Messil osaleb 424 turismiga seotud firmat 26 välisriigist ning Eestist, ütles Turismifirmade Liidu projektijuht Inga Linsi.

Turismimess on avatud neljal päeval messikeskuse uues C-hallis. Kaks esimest päeva on mõeldud spetsialistidele ning kahel järgmisel on mess avatud ka publikule. Eesti Turismifirmade Liit kuulutab messi avamisel välja tänavuse aasta parima turismiobjekti ning turismiedendaja.

Tartu Veevärk investeerib Ihastesse 16,4 miljonit

AS Tartu Veevärk sõlmib reedel 11,8 miljoni krooni suuruse lepingu AS-iga K & H vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamiseks Uus-Ihaste elamurajooni Tartus, mis koos materjalidega maksab 16,4 miljonit krooni.

AS-i Tartu Veevärk juhataja Toomas Kapp ütles, et uus veetorustik tuleb 2,1 kilomeetri ja kanalisatsioonitorustik 2,5 kilomeetri pikkune.

Ehitus algab septembris. Torustike ehitus peab olema valmis järgmise aasta märtsi lõpuks. Teed taastatakse mai lõpuks, ütles Kapp.

Pakkumise ehitustellimuse konkursile tegi kuus firmat.

Baltic News Service/EPL