Eesti investeeris välismaale 376 miljonit

Tänavu teises kvartalis oli Eesti otseinvesteeringute maht välismaale kõigi aegade suurim - 376 miljonit krooni, kasvades esimese kvartaliga võrreldes 86 protsenti.

Võrreldes mullu sama ajaga suurenesid välismaale tehtud otseinvesteeringud teise kvartali maksebilansi järgi 38 protsenti, teatas Eesti Pank.

Eesti residentide poolt välismaale tehtud investeeringutest moodustas 65 protsenti olulise osalusega aktsiate ja osade ost ning 39 protsenti pikaajalised laenud.

Eesti investeeris peamiselt Lätti, Leetu ja Venemaale. Majandusharudest olid eelistatumad kinnisvara-, üürimis- ja äriteenindus, tööstus ning rahandus.

Leks Kindlustus suurendab kasumiprognoosi

Leks Kindlustuse Grupp suurendab pärast üheksa kuu tulemuste selgumist selle aasta üheksa miljoni kroonist kasumiprognoosi.

Leks Kindlustuse juhatuse esimees Raul Kastan ütles, et Leks Kindlustuse investeeringud on bilansis arvel soetamisväärtusega ning nende osalise realiseerimise tulemusena suureneb kasum märgatavalt.

Täpne uus kasumiprognoos sõltub Kastani sõnul üheksa kuu majandustulemustest.

EVEA Pank suurendas aktsiakapitali

EVEA Pank suurendas neljapäeval uute aktsiate emiteerimise teel aktsiakapitali kuue miljoni krooni võrra 61 miljoni kroonini.

Koos aazhioga kasvas omakapital 7,2 miljonit krooni, teatas panga rahandusdirektor Mati Kanarik.

Emiteeritud aktsiad omandas AS ELK Lennuliinid ja nende osakaal aktsiakapitalis moodustab 9,84 protsenti.

EVEA Pank suurendas aktsiakapitali kindlustamaks oma positsiooni Eesti pangandusmaastikul, ütles Kanarik.

ESS Investeeringud ostis osa Salva Kindlustusest

AS-ile ESS kuuluv Oü ESS Investeeringud ostis reedel 45 protsenti Salva Kindlustuse aktsiaid.

Tehingu suuruseks on 29,2 miljonit krooni, aktsiate nimiväärtus oli 4,5 miljonit.

Salva Kindlustuse juhatuse esimees Tiit Pahapill ütles, et ESS Investeeringute saamine Salva Kindlustuse suuraktsionäriks mõjub positiivselt nii turuosa suurenemisele kui ka kindlustuspettuste vähenemisele.

Leks Kindlustus suurendab osalust Saules Laiksis

Leks Kindlustus suurendab lähiajal oma osalust Läti tütarfirma Saules Laiksi aktsiakapitalis, et saada firma üle suurem kontroll.

Plaanitava tehingu tulemusena saavutavad Tallinna Pank ning Leks Kindlustus Saules Laiksi üle täieliku kontrolli.

Tallinna Sadam pikendab reisisadama kaisid

AS Tallinna Sadam kavatseb lähiajal alustada reisisadama rekonstrueerimistöid, et võtta tulevikus vastu suuremaid reisilaevu.

AS-i Tallinna Sadam juhatuse esimees Enn Sarap ütles äripäevale, et reisisadamas rekonstrueeritakse kaks kaid, mis võimaldavad vastu võtta ka maailma suurimaid laevu.

Esimese kai pikkuseks kavandatakse üle 400 meetri ja viienda kai pikkuseks 250 meetrit. Praegu on reisisadama kõige pikema kai pikkus ligi 240 meetrit.

Pärast rekonstrueerimistööde lõpetamist rajatakse praeguse D-terminaali kõrvale ka uus reisiterminaal.