Investeerimispanga omanikud vahetuvad lähinädalatel

Investeerimispanga juhtkond ostab panga selle senistelt aktsionäridelt ära kahe kuni nelja nädala jooksul, ütles panga president Härmo Värk.

Värgi sõnul saavad põhilisteks panga investoriteks Investeerimispanga töötajad ning finantsinvestoriteks Eesti pangad.

Värk ei soovinud kommenteerida ajakirjanduses avaldatud väiteid, mille kohaselt võib Eesti Investeerimispanga osta Eesti ühispank.

Investeerimispanga aktsiakapital on 132,6 miljonit ning jooksva aasta kasum 33,6 miljonit krooni.

üle 89 protsendi riigieelarvest koos

Rahandusministeeriumi täpsustatud andmetel laekus kümne kuuga riigieelarvesse 11,24 miljardit krooni ehk 89,3 protsenti aastaplaanist.

Mullu oli 1. novembriks eelarvest täidetud 79,5 protsenti.

1997. aasta riigieelarve plaani täitmiseks peab kahe kuu jooksul tuludena laekuma veel 1,46 miljardit krooni.

Viimaste kuude tulemusi arvestades eelarve täitmisega probleeme ei teki, ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Tallinna Vesi ja Hansa Liising emiteerivad võlakirju

Tallinna Vesi emiteerib 12. novembril kolmekuulisi võlakirju intressiga 11 protsenti ning Hansa Liising 14. novembril kolmekuulisi võlakirju intressiga 11,33 protsenti, ütles Hansapanga intressitoodete osakonna mänedzher ülo Kallas.

Hansabank-Latvija saab EBRD-lt laenu

Hansapangale kuuluv Hansabank-Latvija saab Euroopa Rekonstruktsooni- ja Arengupangalt (EBRD) 4,0 miljoni dollari suuruse allutatud laenu, ütles panga turundusdirektor Ieva Rozenberga.

Kaabellevi eelnõu jõuab taas valitsusse

Täna jõuab pärast pooleaastast vaheaega valitsusse teisele lugemisele seni nii ministrite kui ettevõtjate hulgas vastakaid arvamusi tekitanud kaabellevi seaduse eelnõu.

Eelnõu läbis esimese lugemise tänavu mais, ent siis olid kolm ministrit - justiits-, kultuuri- ning teede- ja sideminister olulistes küsimustes eri meelt.

Kaks Eesti kaabellevi firmasid ühendavat liitu on seaduseelnõu suhtes samuti vastakatel seisukohtadel. Väiksemaid firmasid ja AS Starmani ühendav Kaabellevi Liit leiab, et eelnõu on koostatud nende konkurendi AS Levicomi kaasabil ja selle huvides ning soodustab monopoli teket. Levicomi grupi firmasid ühendav liit peab aga eelnõu korrektseks.

Kaabellevi seadus reguleerib kaabeltelekommunikatsiooni turgu ja annab kaablivõrgu väljaehitajatele riigigarantii.

Riik alustab Telekomi müüki

Valitsus volitab täna minister Raivo Varet esindama riiki Telemedia Eesti ja Eesti Kaugotsingu aktsionäride koosolekutel, mis langetavad riigi osaluse müügi otsuse.

Koosolekute toimumisaega pole veel määratud, ütles teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja.

Sadam rentis teraviljaterminaali välja

AS Tallinna Sadam ja Shveitsi-USA ühisfirma Worldwide Cargo Establishment kirjutasid reedel alla lepingule, mille kohaselt andis sadam ettevõttele 25 aastaks rendile Muuga sadama teraviljaterminaali.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Enn Sarap ütles äripäevale, et leping jõustus allakirjutamise hetkel ja seega ei teosta Tallinna Sadama Muuga sadam enam teravilja laadimis- ega lossimistöid.

Teraviljaterminaal, mis anti rendile 25 aastaks ja mahutab viis miljonit tonni teravilja, on tänavu väheste kaubakoguste tõttu kahjumis. Lepingu kohaselt maksab uus operaator sadamale aastas 14 miljonit krooni, olenemata, kas terminaali läbib teravili või mitte.

ühiskindlustus kogus kuuga 4,2 miljonit

ühiskindlustus kogus oktoobris kindlustuspreemiaid 4,2 miljonit krooni, mis on seltsi rekordiline tulemus.

Alates aasta algusest on ühiskindlustus preemiaid kogunud 18,0 miljonit krooni ja väljastanud hüvitisi 2,6 miljonit krooni. Oktoobris väljastas selts esialgsetel andmetel hüvitisi 0,7 miljonit krooni.

Ringhäälingu Saatekeskus laiendab aktsiakapitali

Ringhäälingu Saatekeskus laiendab aktsiakapitali, kaasates strateegilise partneri.

Praegu pole veel selge, kui suures ulatuses kapitali laiendatakse, ütles Ringhäälingu Saatekeskuse juhatuse esimees Rein Ruudi. Põhikirja järgi võib Ringhäälingu Saatekeskus ilma aktsionäride üldkoosoleku otsuseta laiendada aktsiakapitali neli korda.

Praegu on ettevõtte aktsiakapital 80 miljonit krooni.

Pärnu Sadam teenis kümne kuuga 4,8 miljonit

Pärnu Sadama kümne kuu kasum oli 4,8 miljonit ning käive 18,5 miljonit krooni, ületades aasta kasumi- ja käibeprognoosi vastavalt 1,8 ja 4,5 miljoni krooniga.

"Tänavused oodatust paremad majandustulemused on Pärnu Sadam saavutanud tänu hüppeliselt suurenenud puidu väljaveole," ütles ettevõtte sekretär Margit Veltson.

Euroliidu kalapüük Eesti vetes väheneb

Järgmisel aastal vähenevad Euroopa Liidu riikide kalapüügivõimalus= ed Eesti vetes, mõned kalapüügikvoodid vähenesid praegusega võrreldes enam kui poole võrra.

Eesti kalurite püügivõimalused Euroopa Liidu maade vetes paranevad järgmisel aastal ning leping annab võimaluse suurendada kilu ja räime püügimahtu, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

Baltic News Service