Hoiupank jätab tänavu laenuintressid muutmata

Eesti Hoiupank jätab seoses rahaturu hetkeolukorraga tänavu kehtima 15-protsendise laenude baasintressi.

Eesti Hoiupanga laenudirektor Aivar Rehe ütles, et laenuintresse pole mõtet pidevalt muuta ning paras tähtaeg intressi muutmiseks on kvartaalne periood.

Hoiupank on Rehe kinnitusel täielikult peatanud laenamise kinnisvarasektoris ning ka teistes majandusharudes on suund laenude väljastamise vähendamisele.

Olvi investeerib Tartu õlletehasesse 80 miljonit

Tartu õlletehase omanik Soome Olvi plaanib lähima kahe aasta jooksul tootmisse investeerida 80 miljonit krooni.

õlletehases on kavas välja vahetada kogu seadmestik, ütles Tartu õlletehase juhatuse esimees Rein Sööt. See muudab tootmisprotsessi ökonoomsemaks ning parandab juhtimist ja jälgimist, lisas ta.

Söödi sõnul tehakse investeeringud mõttega, et pikemas perspektiivis peaks see garanteerima igati toote kvaliteedi stabiilsuse.

Uued seadmed muretsetakse Soomest, Saksamaalt ja Itaaliast. Sööt ütles, et pärast tootmiseadmestiku väljavahetamist peaks Tartu õlletehas olema Baltimaade moodsaim tehas.

Eesti Energia otsib uut peadirektorit

RE Eesti Energia kuulutab homme välja avaliku konkursi uue peadirektori leidmiseks personaliotsingufirma Fontes kaudu.

Eesti Energia praeguse peadirektori Uudo-Rein Lehtse tähtajaline tööleping lõpeb tuleva aasta 20. jaanuaril, ütles haldusnõukogu esimees Jüri Käo, põhjendades konkursi vajadust. Samas ei ole Käo sõnul välistatud, et ka Lehtse kandideerib taas peadirektori kohale.

Käo teatel ootab Eesti Energia haldusnõukogu tulevaselt peadirektorilt ettevõtte radikaalseid ükmberkorraldusi.

Fontese peadirektor Tõnis Arro ütles, et firma esitab konkursil sõelale jäänud kaks kuni neli kandidaati Eesti Energia haldusnõukogule, kes teeb oma otsuse jaanuaris.

Narva silla töörühm esitab ideekavandi

Eesti ja Venemaa esindajatest koosnev uue Narva silla töörühm esitab jaanuari alguses mõlema riigi valitsustele seisukohavõtuks sillaehituse ideekavandi.

Töörühma Eesti poole juht, teede- ja sideministeeriumi asekantsler Meelis Pihel märkis, et silla täpne asukoht pole siiski veel lõplikult paigas.

Vastavalt 1991. aastal valminud kesklinnast ümbersõitu puudutavale projektile on Eesti poole ettepanek ehitada uus sild Narvast põhja poole ja ümbersõit suubuks enne Narvat Peeterristile.

Võlausaldajad likvideerivad Elva Metsamajandi

Novembris pankrotistunud AS Elva Metsamajandi võlausaldajate koosolek otsustas eile ettevõtte majandustegevuse lõpetada.

Ettevõtte pankrotihaldur Toomas Moora sõnul on metsamajandi suurimad võlausaldajad ühispank 4,09 miljoni, AS Aardla Puit 3,69 miljoni, maksuamet 1,09 miljoni ning AS Valk 1,05 miljoni kroonise nõudega.

Kokku on metsamajandil võlgu 3. detsembri seisuga 10,5 miljonit krooni, ütles Moor.

Hoiupank alustab Visa Electroni väljastamist

Hoiupank alustab hiljemalt jõulude ajal rahvusvahelise deebetkaardi Visa Electroni välja andmist.

Hoiupanga maksekaartide arendusjuht Erko Virgepuu ütles, et kaardi täpne väljastamise algus sõltub testimise tulemustest.

Virgepuu sõnul saavad kaardiomanikud kohaliku hoiukaardi või lastekaardi vahetada tasuta rahvusvahelise kaardi vastu.

Air Cargo Estonia taotleb ISO-sertifikaati

Logistikafirma Air Cargo Estonia hakkab järgmisel aastal taotlema kvaliteedistandardit ISO 9002, mis tõestab firma töökorralduse vastavust rahvusvahelisele tasemele.

"Sertifitseerimisfirmat pole veel lõplikult välja valitud, tõenäolised kandidaadid on Bureau Veritas ja Det Norske Veritas," ütles Air Cargo personalidirektor Jaana Kelus.

Keluse sõnul on kvaliteedistandard vajalik firma usaldusväärsuse tõstmiseks klientide silmis ning firma enda töökorralduse tõhustamiseks.

Ober Haus ootab nelja miljonilist kasumit

Kinnisvarabüroo Ober Haus prognoosib selleks aastaks 30 miljoni kroonist käivet ja nelja miljoni krooni suurust kasumit.

AS Ober Haus Kinnisvara tegevdirektori Hindrek Leppsalu sõnul ei ole hiljutine börsilangus kinnisvaraturgu oluliselt mõjutanud.

Praegu tehakse Ober Hausis kuus ligi 50 kinnisvaratehingut ning koostatakse 110 hindamisakti. Järgmisel aastal kavatseb Ober Haus laiendada oma tegevust Läti ja Leedu turgudele.

Amserv Grupi autoliising käivitus Lätis edukalt

Amserv Grupile kuuluva AS-i Baltijas Auto Noma un Lizings liisinguportfelli netomaht on kasvanud kolme tegutsemiskuuga 18,4 miljoni kroonini.

"Müügieesmärkide saavutamine osutus meile kergemaks kui eeldasime ja seda tõenäoliselt õigeaegse turule sisenemise tõttu," ütles Läti ettevõtte omanikfirma Balti Autorendi juhataja Eero Saava.

Saava sõnul moodustab enamuse liisinguportfellist kapitalirent ning klientideks on võrdselt nii eraisikud kui ka ettevõtted.

Suurtootjad süüdistavad puitplaadi tootjat dumpingus

Euroopa kaheksa suurtootjat süüdistavad AS-i Repo Püssi Vabrikud puitkiudplaadi müümises alla tegeliku väärtuse ja on esitanud Euroopa Komisjonile kaebuse, kirjutas äripäev.

Süüdimõistmisel ähvardab tehast hinna alampiiri määramine ekspordil või täiendavad imporditollid Euroopa Liidus.

"Oleme kellelegi tõsiselt kannale astunud," kommenteeris Euroopa Komisjoni kahtlustusi Repo Püssi Vabrikute juhatuse esimees Rein Kuusmik. Tema sõnul ei ole tegu dumpinguga.