„Seoses tegevusportfelli laienemisega otsustas ettevõte 2017. aasta lõpus muuta oma nime. Nime muutus jõustus juriidiliselt 2018. aasta alguses,” kirjutab Sildna ettevõtte Shiftworks OÜ 2017. aasta majandusaruandes. Pikalt enne seda kandis ettevõte Musiccase nime, tekitades avalikkuses küsimusi nimevahetuse tagamaade osas.

„Muusikavaldkonnale viitav nimi Musiccase asendati nimega Shiftworks OÜ, võimaldades laiendada ettevõtte tegevusampluaad. Ettevõte viib mitmekesiste loovtiimide abil ellu kõrgetasemelisi loovkontseptsioone, mis sisaldavad sündmuskorralduse, kunstilise programmi, turunduse ja kommunikatsiooni elemente,” kirjeldab Sildna ettevõtte aruandes.

Populaarse festivali Tallinn Music Week peakorraldaja sattus suve keskel suure avalikkuse tähelepanu alla seoses koostööpartnerite süüdistustega, et ta ei maksa arveid õigeaegselt ära ning nii on see juba aastaid toiminud. Sildna ise ütles, et neil on väga keerukas rahastamismudel ja ta tegeleb probleemi lahendamisega.

Värskelt avaldatud aruandest selgub, et kui 2016. aasta lõpetas festivalikorraldaja ettevõte 5339 euro suuruse kahjumiga, siis möödunud aasta lõpuks suutis ta seda vähemalt raamatupidamislikult vähendada 1462 euro peale. Veel 2015. aastal lõpetas Sildna ettevõte majandusaasta 2652 euro suuruse kasumiga.

Viimasel kolmel aastal on oluliselt kasvanud ka ettevõttest läbi käiva raha hulk. Kui 2015. aastal deklareeris Sildna 331 249 euro suuruse müügitulu, siis 2017. aastal käis ettevõttest läbi 651 678 eurot. Sildna elluviidavatel tegevustel on palju rahastajaid, ta kasutab palju projektiraha. Erinevalt varasematest aruannetest pole ta aga näiteks Tallinn Music Weeki rahastajaid enam aruandes üles loetlenud.

Seda, et ettevõtte käive suurenes ja tegevuste maht kasvas, tõdeb ka Sildna ise aruandes. „Aastal 2017 teostas ettevõte lisaks festivalile Tallinn Music Week ja kontsertidele (Jose Gonzalez,Fink, Laibach) senisest rohkem kliendiüritusi, tellimustöid ja konverentse, osaledes hangetes ning töötades välja kontseptsioone ning teenusüritusi,” kirjeldab ta.

Ühtlasi selgub aruandest, et Sildna ettevõte tegi mullu palju koostööd erinevate riigiasutuste ja ministeeriumitega, kes temalt kõrgetasemelisi üritusi tellisid. Nende hulgas olid Euroopa Liidu eesistumise avasündmus Tallinnas Vabaduse väljakul (klient Riigikantselei), EL eesistumise kultuuripärandikonverents ERMis (klient Kultuuriministeerium), EL eesistumise noortekonverents Kultuurikatlas (klient Haridusministeerium), Haridusministeeriumi noortevaldkonna virtuaalreaalsuse esitlus Brüsselis, Euroopa Parlamendis, korraldatud kõrgetasemelised visiidid koostöös Kultuuriministeeriumiga Rootsi ning Narva. Ka tegi Shiftworks mullu Solaris Keskusele
helikujundust.

Kui pikalt töötas ettevõttes 1-2 inimest, siis värske aruande andmetel küündis Shiftworksi töötajate arv 2017. aasta alguses 7 inimeseni, vähenedes aasta teises pooles 6 inimese peale.

Kui juuli lõpus oli Sildna ettevõttel riigi ees 5589 eurot maksuvõlga – millest 4486 eurot oli ajatatud –, siis tänase seisuga on see umbes 700 euro võrra vähenenud. Creditinfo andmetel on Sildna ettevõtte maksuvõla suurus nüüd 4821 eurot, millest kogu summa on ka ajatatud. Maksuvõlg tekkis selle aasta juulis.

Selle aasta kolmandas kvartali maksis Shiftworks riiklikke makse 29 902,41 eurot ja tööjõumakse 24 740,89 eurot.