Peamisteks konkreetseteks säteteks lepingus on ühisoperatsioonide korraldamine, elektrooniliste andmebaaside vastastikkune kasutamine ja info edastamine lähtuvalt asutuste infoturbe poliitikast.

Lepingus on reguleeritud ka maksuameti kohalike asutuste ja tolliameti piirkondlike struktuurüksuste koostööd, teatas ETAle tolliameti pressiesindaja Aivar Pau.

Lepingu sõlmimise ajendiks on jõustunud uus maksukorralduse seadus, mis sätestab kahe ametkonna tegevused maksude haldamisel.

Uueks teemaks kahe ametkonna koostöös on rahvusvahelistest maksundusalastest konventsioonidest tulenevate nõuete täitmine ning rahvusvaheliste organisatsioonide, sealhulgas Euroopa Liidu institutsioonide nõuete täitmine võimalike maksupettuste tõkestamisel.

Tolliameti peadirektori Aivar Rehe sõnul kavandavad maksuhaldurid andmebaaside kasutamise efektiivistamisel oluliselt tõsta kontrollifunktsiooni tulemuslikkust. “Tiheneva infovahetuse taustal plaanime vajadusel tihendada ka ühiskontrollide läbiviimist,” märkis Rehe.