"Struktuuri ja koosseisu muutmise põhjuseks on MTA uued strateegilised suunad ning töökorralduslikud ja struktuurimuudatused erinevates osakondades," selgitas MTA peadirektori asetäitja Egon Veermäe rahandusminister Sven Sesterile kirjutatud kirjas.

Lisaks ametikohtade kaotamisele korrigeeritakse ka MTA ametinimetusi.

Koondamisega kaasnevad ülesütlemise etteteatamistähtaja ja puhkusehüvitiste väljamaksed summas 465 000 € (sh maksud). Rahalised vahendid hüvitiste väljamakseteks kaetakse MTA töötasude eelarvest.

Kuna osa ametikohti, mis ära kaotatakse on hetkel vakantsed, siis koondatavaid inimesi on vähem kui kaduvaid ametikohti. Reaalselt koondatakse 93 inimest, kellest enamus töötab kontrolliosakonnas ja tollikorralduse osakonnas.

Muudatuste tõttu väheneb MTA teenistuskohtade koosseis 168 võrra ning alates uuest aastast on planeeritud koosseisu suuruseks 1512 töökohta.

Töö- ja ametikohti tõmmatakse kokku praktiliselt kõikides MTA osakondades.

"Viimased maksukeskkonna arendused ja kaasnenud maksukultuuri paranemine lubavad oma tegevused radikaalsemalt läbi mõelda. Näiteks on Eesti maksuauk kahanenud 2014. aastal võrreldes 2013. aastal üle 100 miljoni euro 411,8 miljoni euroni," kommenteeris MTA avalike suhete juht Rainer Laurits.

"Sellele lisandub tänavu käibedeklaratsiooni lisa muudatus, mille mõjuks hinnatakse sel aastal 80-90 miljonit eurot. Samuti näitab KPMG uuring, et aasta tagasi nägid varimajanduses probleemi 55% Eesti ettevõtjatest, tänavu on sellisel arvamusel vaid 34% ettevõtjatest," lisas ta.

MTA-s on käsil ka uue strateegia loomine, mille eesmärk on ettevõtete tegevuse ja arengu toetamine. "Selle sisu on muu hulgas see, et senisest veelgi enam tegeleme tehnoloogia arendamisega, mis võimaldab hakkama saada vähema tööjõuga, sh väiksema arvu juhtidega," ütles Laurits.

Ühtlasi on MTA alustanud ka uue e-maksuameti/e-tolli arendamist, mis muudab eeldatavasti suhtluse maksu- ja tolliametiga veelgi efektiivsemaks.