Varem teatas maksuamet, et e-maksuameti kaudu tuludeklaratsiooni esitanutele on ametil võimalik enammakstud tulumaksu tagastamisega alustada alates 22. veebruarist.

Tegelikult algas tulumaksu tagastamine täna. Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Priit Rum kinnitas Päevaleht Online’ile, et enammakstud tulumaksu tagastamine algas tõepoolest juba täna.

“Kuna 14.-15. veebruaril esitasid deklaratsiooni rohkem kui 120 000 inimest ja neile tuleb tagastada kokku üle poole miljardi krooni, siis pidime alustama enammakstud tulu tagastamist varem,” selgitas Rum. “Kuna me oleme andnud lubaduse maksta inimestele raha tagasi viie tööpäeva jooksul, siis meie süsteemi ja riigikassa piirangud sundisid ülekannetega varem alustama.”

Palju praeguseks juba tulumaksu tagastaud on, ei osanud Rum öelda. “Seda me täpselt ei tea, sest mingi aja hoiab ka pank neid summasid kinni.”

Paberdeklaratsiooni esitanud klientidele tagastatakse tulumaks hiljemalt 1. juuliks ning FIE-dele ja vara võõrandamisest kasu saanutele 1. oktoobriks 2008.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Enriko Aava sõnul oodatakse sel aastal kokku umbes 620 000 füüsilise isiku tuludeklaratsiooni, millest amet loodab elektroonselt saada ca 87%.