"Ligi pooled vihjed on tööjõumaksude kohta ja neid annavad üldjuhul endised rahulolematud töötajad," sõnas teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse Delfile.

2010. aastal registreeriti maksu- ja tolliametis (MTAs) 2375 vihjet, 2011. aastal 2197 vihjet ja 2012. aasta 25. juuni seisuga on registreeritud 1014 vihjet.

Maksu- ja tolliamet analüüsib kõiki laekunud vihjeid ja otsustab seejärel järelevalve meetmed, aja ja koha vastavalt tuvastatud riskidele. Osa laekunud informatsioonist on Kuuse sõnul osutunud kasulikuks ka edaspidises järelevalve töös.

"Amet hindab kõrgelt kodanike panust, kes pettustele tähelepanu juhtides aitavad kaasa turvalisuse tagamisele riigis ja avalike hüvede jaoks kogutavate maksutulude paremale laekumisele," sõnas Kuuse.

Maksu- ja tolliamet ootab kõigi inimeste vihjeid maksualaste ja salakaubaveoga seotud õigusrikkumiste kohta tasuta vihjetelefonil 800 4444 või e-posti aadressil vihje@emta.ee.

Vihjeid saab edastada ka anonüümselt või taotleda vihje esitamisel enda anonüümsust edastatud info käsitlemisel. Anonüümsuse taotlemisel garanteerib amet, et vihje andja andmeid informatsiooni kontrollimisel kolmandale osapoolele ei avalikustata.