Amet on oma sellise mõtte esitanud ka riigikohtule, nimetades seda mõttevahetuseks maksumaksjate huvide eest.

"Konkreetne mõttevahetus oli seotud sellega, et õigusmõistmise sõltumatus võis näida riivatud. Maksu- ja tolliamet käsitles riigikohtuga asjaolu, et halduskolleegiumi kohtunõunik, kes kandes ühiskonnas erinevaid rolle, peab õigusmõistmise juures olles kõrvale lükkama kõik muud huvid ja eemalduma EML-i juhatuse esimehe rollist või muude osalustega kaasnevatest rollidest erinevates ühingutes," ütles Päevaleht Online'ile ameti pressiesindaja Liis Plakk.

"Maksu- ja tolliamet, kui üks täidesaatva võimu esindajatest, on põhiseaduse poolt õigustatud ning kohustatud tagama kõigi maksumaksjate põhiõiguste ning vabaduste kaitse. Võtame kõrgeimate õigusaktide pandud kohustusi väga tõsiselt ning on seega aktiivne osaline kõigis Eestis toimuvates mõttevahetustes, mis puudutavad maksumaksjate huve ning õigusi," lisas Plakk.

Maksumaksjate liit tõstis viimati avalikku protesti seoses riigikogu sooviga muuta kuluhüvitiste maksmise korda ja asus selle vastu allkirju koguma.

Maksumaksjate liidu juhatuse esimehe Lasse Lehise sõnul soovis maksumaksjate liit, et kavandatud saadikute kuluhüvitiste kord, kus kolmandiku palga ulatuses on võimalik teha maksuvabasid tööga seotud kulutusi, laieneks kõikidele maksumaksjatele.

Lisaks on Lasse Lehis kritiseerinud nii võimukoalitsiooni plaanitavat aktsiisitõusu kui kui selle eurole ülemineku poliitikat.

Nimelt leiab maksumaksjate liit, et 2008. aastal kiiresti tõusvate alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisimaksude kompenseerimiseks tuleks juba 2008. aastal suurendada tulumaksuvaba miinimumi 3000 kroonini kuus.

Lisaks kritiseerib liit valitsuse eurole ülemineku poliitikat. "Ainuüksi kiire aktsiisitõus ei taga eurole üleminekut," leiab liit.