„Tõenäoliselt võib ringkonnakohus oma otsuses jõuda halduskohtuga sarnasele järeldusele,” tunnistas maksuameti avalike suhete juht Rainer Laurits kaotust.

Maksuamet kaotas kohtulahingu, kui halduskohus tühistas 15. septembril Polar Tekstiili kohta tehtud Lääne maksu- ja tollikeskuse maksuotsuse, sest otsus saadeti välja kolmeaastase tähtaja viimasel päeval ja oli allkirjastamata. See tegi otsuse tühiseks ja otsuse sisusse ei hakanud kohus süvenemagi.

„Kohus leidis, et menetlustoiminguist tulenenud riive on piisav maksuotsuse tühistamiseks, ega hakanud asjale sisulist hinnangut andma,” selgitas Laurits.

Otsuse peale võis apellatsiooni esitada 15. oktoobrini. Laurits ütles, et ei saa täpsustada, kuidas maksuhaldur Polar Tekstiili asjas edasi käitub, kuid sellisel puhul on maksuametil võimalik jätkata maksurevisjoni. Kas maksuamet mingit ettevõtet kontrollib või kas on revisjoni alustanud, ei saa aga avaldada, sest see käib maksusaladuse kaitse alla.

Polar Tekstiili puhul tähendab apellatsioonkaebuse esitamisest loobumine, et jõustub esimese astme kohtuotsus, millega tühistati Polar Tekstiilile antud maksuotsus.
„Seega ei ole pärast kohtuotsuse jõustumist maksuametil nõuet Polar Tekstiili vastu,” ütles Laurits.

Enne selle otsuse jõustumist oli Polar Tekstiil Eesti suurim maksuvõlglane. Ettevõtte vaidlustatud maksuvõlg oli 5,5 ja intressivõlg ligi 6 miljonit eurot.

Loe pikemalt Lääne Elust.