„Selliseid tendentse võime näha küll, et ümbrikupalk kui probleem on aktualiseerunud,“ rääkis maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe Kuku raadios.

„Eelkõige kui vaatame statistikat, siis käesoleva aasta jaanuaris on maksuhaldurile laekunud 88 vihjet ja veebruaris 100 vihjet,“ selgitas ta. „Kui vaadata eelmise aasta sama perioodi, siis jaanuaris laekus 59 vihjet ja veebruaris 59 vihjet,“ märkis ta.

Veermäe sõnul on selgelt näha, et probleemseid momente ja konflikte on tekkinud juurde. Seda kas laekumata maksusumma on oluliselt suurenenud või vähenenud on Veermäe sõnul hetkel raske öelda.

„Peame vaatama ka seda, paljud ettevõtted on lõpetanud tegevuse ja sellelt tulenevalt ei saa seda dünaamikat päris selliselt hinnata,“ märkis ta. Samas märkis ta, et selline riski on siiski kindlasti olemas.

"Üldiselt on meil selline lähenemine, et üritame isikuid eelkõige läbi ennetavate meetmeta panna muutma oma käitumist, et nad parandaksid oma maksukäitumist," märkis ta.

Veermäe sõnul on tendents ettevõtjate osas, kes ümbrikupalga maksmist harrastavad aastate jooksul ühtlaselt analoogne.

"Viimastel aastatel ehitussektor olnud väga problemaatiline, teisest küljest on ehitussektoris ümbrikupalga maksmine ka oluliselt vähenenud," selgitas ta. "Samas loomulikult ka teenindussektor, kus liigub palju sularaha," märkis ta.