Käesoleval aastal on maksuhaldur pannud suurt rõhku riskianalüüsi parandamisele. “2007. aastal läbiviidud kontrollid näitasid, et 90 protsendil juhtudest tuvastasid maksuametnikud reaalse kontrollitegevus käigus sama rikkumise, mida näitas ka ameti esialgne analüüs,” märkis MTA kontrolli osakonna juhataja Egon Veermäe Delfile.

Üle 70 protsendil juhtumitest toimus maksudeklaratsiooni parandamine vabatahtlikult, ilma maksuotsuseta. Veermäe sõnul näitab see üha paranevat koostööd maksumaksja ja ameti vahel.

MTA uurimisosakond on käesoleval aastal tõkestanud neli arvevabrikut ja edastanud kontrolliosakonnale on 365 äriühingu andmed, kes on arvevabrikute teenuseid kasutades jätnud tahtlikult makse tasumata (alla suure kahju piiri ehk alla 360 000 krooni). III kvartali lõpuks on kontrolliüksused lõpetanud 67 arvevabrikukliendi kontrolli, mille tulemusena määrati juurdemaksmisele kuuluvaid makse üle 33 miljoni krooni.

Ümbrikupalga vastases võitluses on 2007. aasta esimese kolme kvartaliga läbi viidud 53 ümbrikupalga reidi ja lõpetatud 52 ümbrikupalga juhtumi kontrolli, mille tulemusena esitati parandusdeklaratsioone ning määrati täiendavaid makse kogusummas 9,3 miljonit krooni.